Fryst torsk i ugn – Recept

4.6/5 baserat på 21 betyg

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på fryst torsk i ugn!

Vill du tillaga fryst torsk i ugn utan att behöva tina torsken först? Det är helt möjligt med detta goda, härliga recept på fryst torsk i ugn!

Ingen tining? Inga problem! Oavsett om du har glömt eller bara vill göra fryst torsk direkt i ugnen så finns det här receptet där, redo att stå till tjänst.

Jag gillar att servera min frysta torsk i ugn med kokt potatis, och gärna lite kokt broccoli.

Kort sagt så gillar jag verkligen detta recept på fryst torsk i ugn och tycker det är riktigt bra att göra. Riktigt gott och händigt, speciellt när man vill tillaga fryst torsk i ugn snabbt!

Testa gärna receptet nedan!

Fryst torsk i ugn

Receptet – Så gör du:

Fryst torsk i ugn

4.6/5 baserat på 21 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Vill du tillaga fryst torsk i ugn utan att behöva tina torsken först? Det är helt möjligt med detta goda, härliga recept på fryst torsk i ugn!
Förberedelser 10 minuter
Tillagning 30 minuter
Totalt 40 minuter
Portioner 4 personer

Ingredienser
 

  • 600 g fryst torsk, ca 4 filéer
  • salt
  • peppar
  • 0,5 tsk chili flakes
  • 1 msk citronsaft
  • 3 msk smör

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 180°C.
  • I en liten skål, vispa ihop smält smör, citronsaft, salt, peppar och chili flakes.
  • Lägg den frysta torsken i en ugnsform. Häll smörblandningen ovanpå och runt om. Använd en pensel om det behövs för att jämnt fördela såsen ovanpå filéerna.
  • Grädda i mitten av ugnen på 180°C tills torsken är ogenomskinlig, fått lite färg, och lätt flagnar när den berörs med en gaffel. Skeda gärna det smälta smöret över fisken då och då under tillagningen. Beroende på tjockleken på dina torskfiléer och på din ugn, bör detta ta cirka 30-40 minuter om du använder fryst torsk.
  • Njut av din frysta torsk i ugn!
Måltid Huvudrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Fryst torsk i ugn

5 Kommentarer

  1. Kan tipsa om att få allt färdigt: torsk, ris och broccoli. Lägg torsken i smord form, lägg ris på sidorna, slå på dubbelt vatten mot ris. Lägg i frysta bitar broccoli. Salta som sig bör till ris, fisk och broccoli + peppar och citron. Sätt in fatet i ugnen. Allt blir klart samtidigt. Ha lite smält smör att pensla fisken med eller lägg klickar på generöst 😋😍
    En variant av Hirams recept för fru Bråttom 😉

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar