Frysa in rabarber – Recept

5/5 baserat på 1 betyg

Här kommer ett riktigt bra recept på hur jag fryser in rabarber!

Jag älskar att ta vara på rabarber genom att frysa in den! Här är alla knep för att göra det på bästa sätt. Just infrysningen enligt detta recept gör att man njuta av dem länge, utan att de påverkas sett till smaken!

Jag är så förtjust i att frysa in rabarber. Det är trevligt att spara dem, och man mår bra av att veta att man alltid har den i frysen. Det möjliggör ju dessutom att man kan laga mat och efterrätter med rabarber och mycket mer, hela året om!

Frysta rabarber håller i frysen i upp till ett år. Allt med detta recept är superenkelt utan en massa förberedelser, och jag hoppas att du gillar det!

Det är starkt rekommenderat att man märker fryspåsarna i kylen med vad de innehåller och dagens datum. Framförallt så kommer man att tacka sig själv efter att de har fått stå ett tag i frysen! Exempelvis om man har glömt exakt vilket datum rabarberna i påsen frystes in, eller har en massa saker i frysen, så man hittar bättre.

Frysa in rabarber

Receptet – Så gör du:

Frysa in rabarber

5/5 baserat på 1 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Jag älskar att ta vara på rabarber genom att frysa in den! Här är alla knep för att göra det på bästa sätt. Just infrysningen enligt detta recept gör att man njuta av dem länge, utan att de påverkas sett till smaken!
Förberedelser 15 minuter
Tillagning 1 timme 15 minuter
Totalt 1 timme 30 minuter
Portioner 2 påsar

Ingredienser
 

  • 6 st till 8 st stjälkar rabarber

Instruktioner

  • Ta bort bladen från rabarbern och avlägsna bladen. Klipp av ändarna på rabarbern och skölj med kallt vatten, ta bort alla spår av jord och smuts. Torka försiktigt rabarbern med en handduk och skär sedan i bitar som är centimetertjocka.
  • Klä en plåt med bakplåtspapper. Lägg upp rabarberbitarna på plåten i ett enda lager, gärna utan att bitarna rör vid varandra. Frys i frysen i 4 timmar, eller exempelvis över natten går också bra. Detta gör vi så att de sedan inte fryser fast i fryspåsen, vilket gör rabarberbitarna enklare att plocka fram senare.
  • Ta ut plåten ur frysen och flytta över rabarberbitarna till en eller flera fryspåsar. Märk gärna påsarna med innehåll och datum för att ha lite extra koll. Stäng påsen, gärna med en nypa (enklare att stänga och öppna påsen), och ställ in i frysen igen.
  • Frys i upp till 1 år och njut av dina frysta rabarber!
Måltid Efterrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Frysa in rabarber, Frysta rabarber, Rabarber till infrysning

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)
Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar