Glutenfri rabarberpaj – Recept

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på glutenfri rabarberpaj!

Denna glutenfria rabarberpaj med en härlig glutenfri smulning är full av friska rabarbersmaker, vilket skapar en härligt söt paj! Denna glutenfria rabarberpaj är enkel, snabb, och ljuvligt god.

Rabarbersäsongen är en härlig tid! Speciellt då eftersom man kan göra denna glutenfria rabarberpaj med färsk rabarber. Detta är en personlig favorit och ingredienserna kompletterar varandra väldigt fint.

Den glutenfria smulningen på denna raberbarpaj är det perfekta toppingen för den härligt syrliga rabarberfyllningen. Rabarber är ju dessutom så enkla att odla hemma i trädgården. De kräver väldigt lite tillsyn och skötsel. Så gillar du rabarberpaj och har en liten odlingsyta så rekommenderar jag att du överväger att plantera rabarber!

En stor del av vad som gör denna glutenfria rabarberpaj så god är det glutenfria smulningen, vilket är en av mina favoriter. Det är glutenfritt, men jag tycker att smakar lika löjligt gott för det!

Kort sagt älskar jag denna glutenfria rabarberpaj och rekommenderar den starkt. God, snabb, och riktigt enkel. Testa gärna med receptet nedan!

Receptet – Så gör du:

Glutenfri rabarberpaj

4.9/5 ( 117 röster )
Denna glutenfria rabarberpaj med en härlig glutenfri smulning är full av friska rabarbersmaker, vilket skapar en härligt söt paj! Denna glutenfria rabarberpaj är enkel, snabb, och ljuvligt god.
Förberedelser 15 minuter
Tillagning 35 minuter
Totalt 50 minuter
Portioner 4 personer

Ingredienser
  

Fyllningen

  • 500 g rabarber, skuren i 3-4 cm längder
  • saften av 1 apelsin
  • 1 msk potatismjöl (valfritt)
  • 1,25 dl (120 g) strösocker

Smulningen

  • 2 dl röd mjölmix
  • 125 g osaltat smör, rumstempererat
  • 3 dl havregryn
  • 1 dl farinsocker

Instruktioner

  • Värm ugnen till 180°C. Blanda ihop rabarber, apelsinsaft och strösocker i en ugnsfast form. Om du vill så kan du också blanda i 1 msk potatismjöl med rabarbern för lite tjockare konsistens. 
  • Lägg mjölet och smöret i en stor skål och gnid ihop med fingertopparna tills det blir smuligt. Rör ner farinsocker och havregryn och blanda ihop.
  • Bred ut smulningen över rabarbern, se till att den täcks. Tryck lätt ovanpå. Grädda i mitten av ugnen i 35-40 minuter, tills rabarberpajen är gyllenbrun uppepå.
  • Njut av din glutenfria rabarberpaj, gärna med vaniljglass eller vaniljsås!
Nyckelord glutenfri rabarberpaj
Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Få våra senaste nyheter direkt till din e-post!

Prenumerera gratis på vårt nyhetsbrev och få de senaste artiklarna direkt till din e-post.

Vi delar givetvis aldrig din mejladress med någon annan.

Relaterade artiklar