Rabarberpaj utan havregryn – Recept

4.3/5 baserat på 3 betyg

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på rabarberpaj utan havregryn!

Släng ihop en jättefin rabarberpaj utan havregryn med detta enkla, snabba, och goda recept. Det tar bara 30 minuter att göra denna paj, och den görs med sju enkla basingredienser som man oftast redan har hemma!

Hur fantastiskt är det inte med en dessert som sätter rabarber i centrum? Det gör denna rabarberpaj, helt utan havregryn! Servera gärna med lite vaniljglass, eller andra valfria tillbehör, eller helt enkelt bara som den är.

Receptet ger en paj på ungefär 8 stycken bitar, vilket motsvarar en rund pajform på cirka 24 centimeter i diameter. Får man några rester kvar så går de bra att förvara i kylen, övertäckt med exempelvis plastfolie. Pajen håller sig god i några dagar enligt min erfarenhet.

Kort sagt älskar jag denna rabarberpaj utan havregryn och rekommenderar den starkt. Så enkel och smidig att göra! Hoppas ni ska tycka om den lika mycket som jag gör, och att ni får en riktigt trevlig stund med den!

Rabarberpaj utan havregryn

Receptet – Så gör du:

Rabarberpaj utan havregryn

4.3/5 baserat på 3 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Släng ihop en jättefin rabarberpaj utan havregryn med detta enkla, snabba, och goda recept. Det tar bara 30 minuter att göra denna paj, och den görs med sju enkla basingredienser som man oftast redan har hemma!
Förberedelser 10 minuter
Tillagning 20 minuter
Totalt 30 minuter
Portioner 8 portioner

Ingredienser
 

  • 6 dl rabarber, hackade i bitar
  • 1 msk potatismjöl
  • 3 msk strösocker

Smuldeg

  • 100 g smör, rumstempererat
  • 2,75 dl vetemjöl
  • 2 msk florsocker
  • 1 st liten nypa salt

Instruktioner

  • Förvärm ugnen till 210 grader Celsius.
  • Blanda hackade rabarber, potatismjöl och socker i en pajform och rör om väl, så att allt blandas.
  • Blanda ihop ingredienserna till smuldegen i en bunke genom att nypa ihop dem med smöret. Fördela sedan smuldegen över rabarbern i pajformen.
  • Grädda rabarberpajen på 210 grader Celsius i cirka 20 minuter.
  • Servera med vaniljsås, vaniljvisp eller varför inte glass?
  • Njut av din rabarberpaj!
Måltid Efterrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Rabarberpaj utan havregryn

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar