Saftig rabarberkaka – Recept

5/5 baserat på 3 betyg

I denna artikel vill jag bjuda på ett riktigt härligt recept på saftig rabarberkaka!

En härligt saftig och god rabarberkaka med inslag av god mandelmassa. Avnjut gärna tillsammans med lite vaniljsås eller vaniljglass!

Denna saftiga rabarberkaka går snabbt och enkelt att göra utan något strul. Fin och saftig kaka där de goda rabarberna kommer till sin fulla rätt tycker jag!

Gör gärna sticktestet för att kontrollera att rabarberkakan är färdig. Stick helt enkelt ned en sticka eller ett spett i mitten av kakan. Om det kommer ut degfritt, då är kakan färdig!

För en ljuvlig rabarberkaka som verkligen får det att vattnas i munnen, så kan jag varmt rekommendera denna ljuvliga kaka som är både enkel och himmelskt god!

Saftig rabarberkaka

Receptet – Så gör du:

Saftig rabarberkaka

5/5 baserat på 3 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

En härligt saftig och god rabarberkaka med inslag av god mandelmassa. Avnjut gärna tillsammans med lite vaniljsås eller vaniljglass!
Förberedelser 10 minuter
Tillagning 25 minuter
Totalt 35 minuter
Portioner 12 bitar

Ingredienser
 

  • 120 g smör
  • 2 dl strösocker
  • 2 st ägg
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 150 g rabarber
  • 1 tsk potatismjöl
  • 100 g mandelmassa

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 180°C.
  • Plocka fram en rund springform, cirka 24 centimeter i diameter, och smörj och bröa formen.
  • Smält smöret i en kastrull på spisen eller i en skål i mikrovågsugn. Ta sedan genast av från värmen.
  • Vispa till det smälta smöret med strösocker, ägg, vetemjöl och bakpulver. För över smeten till formen.
  • Dela rabarbern i bitar och blanda med potatismjölet, och fördela sedan bitarna i smeten. Grovriv mandelmassan och strö över kakan.
  • Grädda kakan i mitten av ugnen vid 180°C i cirka 25 minuter, tills att en sticka som sticks ned i kakan kommer ut degfri.
  • Färdigt! Njut av din saftiga rabarberkaka, gärna med lite vaniljsås eller vaniljglass till!
Måltid Efterrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Saftig rabarberkaka

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar