Rabarbersaft med citron – Recept

Inga betyg ännu.

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på rabarbersaft med citron!

Gör snabbt och enkelt denna goda och uppfriskande saft som blir härligt fräsch och god. Härliga smaker av sommaren som är perfekta till fikat, eller till att svalka sig med. Frys in saften för lång hållbarhet!

Det är så gott med rabarbersaft med citron, och så enkelt att göra. Detta recept är det bästa enligt mig och kräver bara fyra ingredienser. Det ger mig 3-4 st flaskor, men det går bra att anpassa receptet efter hur mycket rabarber man har och hur mycket saft man vill göra!

Saftens härligt syrliga smak är en symbios av rabarbern och citronen. Jag kan säga att den uppskattas verkligen av alla! Att anpassa koncentrationen efter smak genom att späda ut den lite i sista delen av receptet alldeles utmärkt om man vill!

Som alltid med flaskor och burkar så vill jag slå ett slag för att sterilisera flaskorna för extra hållbarhet. Här är en guide för att sterilisera flaskor och burkar!

I kylen håller saften i 2-3 veckor. Fryser man in den håller den i flera månader. Jag hoppas att ni ska tycka om den lika mycket som jag gör! Receptet ger cirka 2,5 liter saft, motsvarande 3-4 stycken flaskor!

Rabarbersaft med citron

Receptet – Så gör du:

Rabarbersaft med citron

Inga betyg ännu.

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Gör snabbt och enkelt denna goda och uppfriskande saft som blir härligt fräsch och god. Härliga smaker av sommaren som är perfekta till fikat, eller till att svalka sig med. Frys in saften för lång hållbarhet!
Förberedelser 15 minuter
Tillagning 10 minuter
Totalt 25 minuter
Portioner 3 flaskor

Ingredienser
 

  • 1 kg rabarber
  • 1,25 liter vatten
  • 4,5 dl strösocker
  • saften av en citron

Instruktioner

  • Skölj av rabarbern nog och skär sedan rabarberstjälkarna i centimeterstora bitar.
  • Koka upp rabarberbitarna i en kastrull tillsammans med vattnet. Låt koka i ungefär 15 minuter utan någon omrörning.
  • Sila av saften ner i en annan behållare, exempelvis med hjälp av en silduk i ett durkslag. Pressa ut den sista biten av saften.
  • Koka upp den färdigsilade saften på nytt, men denna gång tillsammans med strösocker och citronsaft som rörts ned. Så fort det börjat koka, ta av värmen.
  • Låt svalna en aning och häll upp på väl rengjorda flaskor. Använd gärna frysvänliga flaskor om man vill förvara saften längre. Om saften är för stark, går det även bra att späda ut med vatten efter smak!
  • Färdigt! Njut av din rabarbersaft med citron!
Måltid Drinkar
Kök Svenskt
Nyckelord Rabarbersaft med citron

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)
Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar