Rabarberkräm utan potatismjöl – Recept

4.5/5 baserat på 4 betyg

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på rabarberkräm utan potatismjöl!

Inget potatismjöl, inga problem! Detta recept på rabarberkräm görs utan potatismjöl eller annan stärkelse, och resulterar i en riktigt bra rabarberkräm med god konsistens.

Här är ett riktigt gott recept på rabarberkräm utan potatismjöl eller annan stärkelse. Enkelt, snabbt, och riktigt gott såklart!

Jag gjorde alldeles nyligen detta recept för att jag inte hade potatismjöl hemma, och rekommenderar det med glädje, för jag tycker det blev riktigt härligt.

Vaniljpulver lade jag till som ingrediens för jag tycker det ger en liten god smaknyans, men det är valfritt i receptet.

Servera gärna din rabarberkräm med vispgrädde eller mjölk och njut! Rabarber och vanilj funkar annars väldigt bra ihop, så testa gärna krämen med vaniljklass, för en mindre klassisk servering som ändå är riktigt god!

Jag hoppas detta recept kommer till användning och att ni ska tycka om det lika mycket som vi gör här hemma hos oss! Förvara eventuella rester i kylen, i exempelvis en burk med lock, för att hålla det lufttätt!

Rabarberkräm utan potatismjöl

Receptet – Så gör du:

Rabarberkräm utan potatismjöl

4.5/5 baserat på 4 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Här är ett riktigt gott recept på rabarberkräm utan potatismjöl eller annan stärkelse. Enkelt, snabbt, och riktigt gott såklart!
Förberedelser 5 minuter
Tillagning 10 minuter
Totalt 15 minuter
Portioner 8 portioner

Ingredienser
 

  • 500 g rabarber
  • 1,5 dl sötning (strösocker eller sötningsmedel)
  • 1 tsk vaniljpulver (valfritt)
  • 2,5 dl vatten

Instruktioner

  • Med en kniv, avlägsna rabarberns båda ändar och det yttersta skalet. Skär i centimeterstora bitar och lägg i en stor kastrull.
  • Med locket på, koka upp rabarberbitarnna med vattnet på medelhög värme och låt koka tills att rabarberbitarna har blivit mjuka och krämiga.
  • Häll i sötning, smaka av tills en god smak har uppnåtts. Tillsätt eventuellt vaniljpulver. Låt koka i ytterligare några minuter och ta sedan av värmen.
  • Njut av din rabarberkräm!
Måltid Efterrätt, Sås
Kök Svenskt
Nyckelord Rabarberkräm utan potatismjöl

Annons från HelloFresh SE

Välj din perfekta veckomeny

Med HelloFresh kan du sätta ihop din veckomeny precis som du vill - och byta recept när som helst. Välj fritt mellan 15 nya recept varje vecka och blanda svenska klassiker med internationella godbitar från världens kök.

Hellofresh

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)
Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar