Godaste rabarberkrämen – Recept

5/5 baserat på 2 betyg

I denna artikel delar jag med mig av mitt bästa recept på (vad jag anser är) den godaste rabarberkrämen!

Rabarber har en lång tradition av att användas i desserter, pajer och sylter runt om i världen. Men bland alla recept som hyllar denna underbara grönsak sticker en klassiker ut: rabarberkräm. Med sin enkelhet och elegans förvandlar denna kräm rabarbern till en förförisk och tillfredsställande delikatess.

För att förbereda den godaste rabarberkrämen behöver du bara några få ingredienser som lätt finns till hands. Förutom de färska rabarberna är strösocker, vatten och potatismjöl allt som behövs för att skapa denna läckra och lena kräm. Med minimal ansträngning och lite tid kommer du snart att bli belönad med en skål full av sommar och smaksensationer.

Rabarberkrämen kan vara den perfekta avslutningen på en middag med vänner och familj, eller en härlig efterrätt. Oavsett tillfälle kommer den att föra fram smaken av sommar och skapa ett minne som varar.

Förvara rabarberkrämen lufttätt i kylskåpet i upp till 3-4 dagar. För bästa smak och konsistens är det alltid rekommenderat att äta rabarberkrämen så snart som möjligt efter tillagning.

Testa gärna receptet nedan, och ta ett steg in i denna fantastiska värld av smak! Detta är efterrätt som man inte vill vara utan! Omfamna rabarbernas fruktiga förtjusning med denna rabarberkräm!

Godaste rabarberkrämen

Receptet – Så gör du:

Godaste rabarberkrämen

5/5 baserat på 2 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Detta är enligt mig den godaste rabarberkrämen, med sin lena konsistens och sötsyrliga smak. Kan avnjutas som den är eller med en klick vispgrädde, gräddmjölk, eller vaniljsås på toppen för extra smak.
Förberedelser 5 minuter
Tillagning 15 minuter
Totalt 20 minuter
Portioner 4 personer

Ingredienser
 

 • 500 g rabarber
 • 3,5 dl vatten
 • 1,5 dl strösocker
 • 2 msk potatismjöl
 • lite vatten till att röra ut potatismjölet
 • 2 msk strösocker att strö över

Instruktioner

 • Skölj och skala rabarbern noggrant och skär den i små bitar.
 • Lägg rabarberbitarna i en kastrull tillsammans med vattnet och strösockret.
 • Sätt kastrullen på medelhög värme och koka upp. Sänk sedan värmen till låg och låt rabarbern sjuda i cirka 10-15 minuter tills den blir mjuk och mör. Ifall du inte vill ha bitar, koka tills bitarna är mosade.
 • Under tiden kan du blanda potatismjölet med lite kallt vatten i en separat skål för att göra en jämn smet.
 • När rabarbern är mjuk och mör, rör om ordentligt och tillsätt sedan potatismjölsblandningen i kastrullen. Rör om kontinuerligt för att undvika klumpar och låt krämen sjuda i ytterligare några minuter tills den tjocknar något.
 • Ta bort kastrullen från värmen och låt rabarberkrämen svalna något.
 • Toppa med 1-2 msk strösocker så det inte bildas en hinna, och ställ rabarberkrämen i kylskåpet i minst 1 timme för att låta svalna och sätta sig.
 • Färdigt! Servera den som den är eller med en klick vispgrädde, gräddmjölk, eller vaniljsås på toppen för extra smak.
Måltid Efterrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Godaste rabarberkrämen

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)
Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar