Detta är enligt mig den godaste rabarberkrämen, med sin lena konsistens och sötsyrliga smak. Kan avnjutas som den är eller med en klick vispgrädde, gräddmjölk, eller vaniljsås på toppen för extra smak.
Förberedelser 5 minuterminuter
Tillagning 15 minuterminuter
Totalt 20 minuterminuter
Portioner 4personer
Ingredienser
500grabarber
3,5dlvatten
1,5dlströsocker
2mskpotatismjöl
lite vatten till att röra ut potatismjölet
2mskströsockeratt strö över
Instruktioner
Skölj och skala rabarbern noggrant och skär den i små bitar.
Lägg rabarberbitarna i en kastrull tillsammans med vattnet och strösockret.
Sätt kastrullen på medelhög värme och koka upp. Sänk sedan värmen till låg och låt rabarbern sjuda i cirka 10-15 minuter tills den blir mjuk och mör. Ifall du inte vill ha bitar, koka tills bitarna är mosade.
Under tiden kan du blanda potatismjölet med lite kallt vatten i en separat skål för att göra en jämn smet.
När rabarbern är mjuk och mör, rör om ordentligt och tillsätt sedan potatismjölsblandningen i kastrullen. Rör om kontinuerligt för att undvika klumpar och låt krämen sjuda i ytterligare några minuter tills den tjocknar något.
Ta bort kastrullen från värmen och låt rabarberkrämen svalna något.
Toppa med 1-2 msk strösocker så det inte bildas en hinna, och ställ rabarberkrämen i kylskåpet i minst 1 timme för att låta svalna och sätta sig.
Färdigt! Servera den som den är eller med en klick vispgrädde, gräddmjölk, eller vaniljsås på toppen för extra smak.