Rårörd rabarbersaft – Recept

4.7/5 baserat på 19 betyg

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på rårörd rabarbersaft!

Gör detta enkla recept på rårörd rabarbersaft som är frisk och god. Perfekt för en varm sommardag, uppskattas av barn och vuxna i alla åldrar!

Rårörd rabarbersaft är en klassiker som uppskattas för sin friska smak. Det är en ypperlig törstläckare för varma sommardagar, när man vill ha något riktigt gott. Rårörd rabarbersaft är ett fint sätt att ta tillvara på rabarber.

För extra lång hållbarhet så vill jag slå ett slag för att saften faktiskt kan frysas in utan problem. På så sätt kan man även njuta av den även senare in på året.

Som vanligt med flaskor och burkar så vill jag också tipsa om att man steriliserar flaskorna man använder. Detta ser till att de är sterilt rena, vilket förbättrar både hållbarheten och smaken på sikt. Här är min guide till hur man steriliserar flaskor och burkar!

I övrigt är detta recept härligt enkelt i sitt utförande och i sina ingredienser, och jag hoppas att ni gillar det!

Rårörd rabarbersaft

Receptet – Så gör du:

Rårörd rabarbersaft

4.7/5 baserat på 19 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Gör detta enkla recept på rårörd rabarbersaft som är frisk och god. Perfekt för en varm sommardag, uppskattas av barn och vuxna i alla åldrar!
Förberedelser 10 minuter
Tillagning 10 minuter
Totalt 20 minuter
Portioner 3 flaskor

Ingredienser
 

  • 1,5 kg skivade rabarber
  • 2 st skivade ekologiska citroner
  • 2 liter vatten
  • 25 g vinsyra

Instruktioner

  • Tillsätt alla ingredienser till en stor bunke, sist vattnet, så det täcker alla rabarberbitarna. Låt stå övertäckt i kylen i 2-3 dagar.
  • Sila av bitarna. Rör i strösocker efter smak. Det kan gå åt cirka 1 kg strösocker.
  • Rör om tills att strösockret har löst upp sig. Häll upp på flaskor som förvaras i kylen, eller frys in saften för längre hållbarhet.
  • Njut av din rårörda rabarbersaft!
Måltid Drinkar
Kök Svenskt
Nyckelord Rårörd rabarbersaft

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar