Picklad rabarber – Recept

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på picklad rabarber!

Detta är ett väldigt snabbt, smidigt och gott recept på picklad rabarber. Den blir syrlig och lite knaprig sett till smaken och konistensen. Jättegott till ost eller i en sallad med grönsaker, exempelvis ärtor, rädisor, eller grillad sparris! 

Jag är fullständigt förälskad i detta recept på picklad rabarber! Det tar bara cirka fem minuters arbete att göra det, och efteråt så har men en eller flera burkar med härliga, vackra bitar av rabarber!

Dessa rabarber är goda till tacos, eller med en ostbricka, exempelvis i kombination med getost på kex. Också gott i en sallad, exempelvis med rädisor och fetaost. Man kan också kombinera lite av vätskan i burken med olivolja för en rabarber-vinägrett.

Receptet håller i cirka en vecka i kylen. För bästa hållbarhet och smak rekommenderar jag alltid att man rengör burken noga innan man fyller den!

Picklad rabarber

Receptet – Så gör du:

Picklad rabarber

4.9/5 ( 182 röster )
Detta är ett väldigt snabbt, smidigt och gott recept på picklad rabarber. Den blir syrlig och lite knaprig sett till smaken och konistensen. Jättegott till ost eller i en sallad med grönsaker, exempelvis ärtor, rädisor, eller grillad sparris! 
Förberedelser 15 minuter
Tillagning 5 minuter
Totalt 20 minuter
Portioner 1 liter

Ingredienser
  

  • 7 dl rabarber, skivade ca 1-2 cm tjock
  • 2,5 dl champagnevinäger eller äppelcidervinäger
  • 1,25 dl strösocker

Instruktioner

  • Ta fram en eller flera rena förseglingsbara burkar som kan hålla 1 liter. Ha framme, vi kommer snart få användning för burkar!
  • Rengör och skiva rabarbern i bitar, cirka 1-2 cm stora, och lägg över till en värmesäker skål (glas eller rostfritt stål är att föredra framför plast).
  • Värm vinägern och sockret i en liten kastrull på medelhög värme tills sockret har löst upp sig. Ta bort från värmen och låt svalna i ungefär en minut.
  • Häll vätskan över rabarbern i skålen. Täck med en tallrik eller ett grytlock för att hålla rabarbern helt nedsänkt i vätskan. Låt svalna till rumstemperatur.
  • Lägg över allt innehåll i skålen till en ren, förseglingsbar burk och förvara i kylen.
  • Färdigt! Njut av din picklade rabarber. Håller i åtminstone några veckor!
Nyckelord Picklad rabarber, Picklade rabarber
Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Få våra senaste nyheter direkt till din e-post!

Prenumerera gratis på vårt nyhetsbrev och få de senaste artiklarna direkt till din e-post.

Vi delar givetvis aldrig din mejladress med någon annan.

Relaterade artiklar