Picklad gul lök – Recept

4.8/5 baserat på 6 betyg

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på picklad gul lök!

Picklad gul lök är ett otroligt gott tillbehör till hamburgare, korv, biffar, kött och husman! Det går så snabbt att göra och har bra hållbarhet i kylen!

Picklad gul lök funkar precis till samma rätter som picklad gurka. Det är ett mångsidigt, snabbt och enkelt tillbehör att göra. Funkar perfekt att göra både på egenodlad gullök eller butiksköpt!

Denna picklade gula lök görs med en enkel 1-2-3 lag (1 dl ättika, 2 dl strösocker, 3 dl vatten), vilket är en klassiker.

Oöppnad burk picklad gul lök kan hålla i flera veckor i kylen. För bästa hållbarhet och bra smak länge, tänk på att rengöra burken genom att sterilisera rent den. Här är vår guide för hur man steriliserar burkar!

Jag tycket det är riktigt smidigt och värt att göra picklad gul lök, och jag hoppas ni tycker detsamma med detta recept! Testa gärna enligt anvisningarna här nedanför! Måtten som de är angivna ger 1-2 burkar.

Picklad gul lök

Receptet – Så gör du:

Picklad gul lök

4.8/5 baserat på 6 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Picklad gul lök är ett otroligt gott tillbehör till hamburgare, korv, biffar, kött och husman! Det går så snabbt att göra och har bra hållbarhet i kylen!
Förberedelser 10 minuter
Tillagning 20 minuter
Totalt 30 minuter
Portioner 1 burk

Ingredienser
 

  • 3 st stora gula lökar
  • 0,5 tsk salt
  • 1 dl ättika
  • 2 dl strösocker
  • 3 dl vatten

Instruktioner

  • Skala löken, och den skär sedan i klyftor som är cirka en 1/2 centimeter tjocka.
  • Tillsätt salt, ättika, strösocker, och vatten till en stor kastrull och koka upp.
  • När det kokar, tillsätt löken till kastrullen och koka på medelvärme i cirka 20 minuter. Rör om då och då. Löken ska bli genomskinlig.
  • Häll över lag och lök till en eller flera rena burkar med lock. Vätskan ska täcka alla lökbitar. Häll bara upp till översta 2,5 cm i burken, som vi låter vara luft.
  • Färdigt! Låt svalna och förvara kallt i kylen. Går bra att servera direkt men godast om den får stå och ta smak i kylen i ett dygn innan servering!
Måltid Smårätter, Tilltugg
Kök Svenskt
Nyckelord Picklad gul lök

1 kommentar

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)
Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar