Inlagd chili – Recept

4.8/5 baserat på 4 betyg

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på inlagd chili!

Denna otroligt goda inlagda chili kan bidra med hetta till vilken rätt som helst. Perfekt lätt knaprig i konsistensen och ljuvlig till exempelvis fredagstacosen!

Det är så enkelt att göra inlagd chili, med sin egenodlade chili men även med butiksköpt. Det blir en riktigt bra konsistens och det är så enkelt och smidigt att göra. Helt klart värt att göra!

Inga mer tråkiga fefferoni från butiken. Denna enkla inlagd chili är både mycket mer spännande i smaken och finare i konsistensen. Dessutom roligt att ge bort i present till någon man gillar!

Receptet ger 1 normalstor burk, men multiplicera gärna receptet och gör flera burkar!

Oöppnade burkar av inlagd chili kan hålla i över ett år, men längre hållbarhet och bra smak länge, tänk på att rengöra burken genom att sterilisera rent den. Här är vår guide för hur man steriliserar burkar!

Kort sagt så älskar jag detta recept på inlagd chili och tycker det är riktigt värt att göra. Testa gärna receptet nedan!

Inlagd chili

Receptet – Så gör du:

Inlagd chili

4.8/5 baserat på 4 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Denna otroligt goda inlagda chili kan bidra med hetta till vilken rätt som helst. Perfekt lätt knaprig i konsistensen och ljuvlig till exempelvis fredagstacosen!
Förberedelser 5 minuter
Tillagning 10 minuter
Totalt 15 minuter
Portioner 1 burk

Ingredienser
 

  • 250 g chilifrukter
  • 2 dl äppelcidervinäger
  • 2 dl vatten
  • 2 msk strösocker
  • 1 tsk salt

Instruktioner

  • Skölj av chilifrukterna och hacka upp dem i små ringar.
  • Tillsätt alla ingredienser, inklusive de hackade chilifrukterna, till en kastrull. Låt koka upp på spisen. Låt koka i 4 minuter.
  • Ta bort från värmen och låt svalna. Häll sedan upp i en eller flera rena burkar. Försegla burkarna och förvara i kylen.
  • Färdigt! Din inlagda chili är god att börja ätas direkt, men man kan också låta den stå i kylen i något dygn först!
Måltid Smårätter, Tilltugg
Kök Svenskt
Nyckelord Inlagd chili

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar