Picklad fänkål – Recept

5/5 baserat på 1 betyg

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på picklad fänkål!

Jag är helt förtjust i detta recept på picklad fänkål, det är så enkelt, gott och snabbt göra! Konsistensen blir riktigt krispig, med salta och syrliga smaktoner. Ett roligt sätt att ta tillvara på fänkål helt enkelt.

Inlagd fänkål är ett enkelt och trevligt syrligt tillbehör till många rätter, såsom sallader, korv, smörgåsar, och fisk.

Detta enkla recept på picklad fänkål håller sig krispigt och gott i upp till en månad! Som vanligt när det kommer till mat i burkar och flaskor så rekommenderar jag att man steriliserar burken. Detta kan alltid förbättra hållbarheten och smaken. Här är min guide till hur man steriliserar burkar och flaskor!

I övrigt så är detta recept väldigt enkelt utan en massa saker att tänka på. Faktiskt väldigt trevligt att göra tycker jag! Du hittar det precis här nedanför!

Picklad fänkål

Receptet – Så gör du:

Picklad fänkål

5/5 baserat på 1 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Jag är helt förtjust i detta recept på picklad fänkål, det är så enkelt, gott och snabbt göra! Konsistensen blir riktigt krispig, med salta och syrliga smaktoner. Ett roligt sätt att ta tillvara på fänkål helt enkelt.
Förberedelser 10 minuter
Tillagning 10 minuter
Totalt 20 minuter
Portioner 1 burk

Ingredienser
 

  • 1 st fänkål
  • 1 dl vit balsamvinäger
  • 2 dl strösocker
  • 3 dl vatten

Instruktioner

  • Skär fänkålen i remsor på ca 3-4 cm, och lägg i en förseglingsbar burk i glas.
  • Lägg vinäger, strösocker och vatten i en kastrull och blanda ingredienserna genom att röra om.
  • Koka upp innehållet i kastrullen och stäng av värmen. Häll sedan vätskan i burken med fänkål. Låt det hela stå och dra i rumstemperatur i minst 30 minuter.
  • Färdigt! Förvara din inlagda fänkål i kylen i upp till en månad.
Måltid Tilltugg
Kök Svenskt
Nyckelord Picklad fänkål

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar