Inlagda ägg – Recept

5/5 baserat på 1 betyg

I denna artikel ger jag mitt bästa recept på inlagda ägg!

Om du har hårdkokta ägg och fem extra minuter kan du göra dessa fina inlagda ägg med gurkmeja! De är bäst. Hårdkokta ägg inlagda i gurkmeja och äppelcidervinäger – vackert, snabbt att göra, och framförallt gott!

Ta dina ägg till en ny nivå med detta enkla recept på inlagda ägg med gurkmeja, för extra smak till din lunch, frukost eller middag!

De är också otroligt enkla och snabba att göra, och bekväma att ha till hands. Inlagda ägg, som dessa, kommer att hålla i ditt kylskåp i en vecka eller två, och jag älskar att använda dem på alla möjliga sätt.

Som en komponent i en snabblunch kan du inte gå fel, eller i en salladsskål, eller bara som ett fristående mellanmål.

Gurkmejan ger en viss näringsvikt till receptet och ger en fin gul nyans till utsidan av varje ägg. Äppelcidervinägern ger en fin zing till smaken och stramar också upp äggets konsistens. Du måste ge dessa ett försök!

Kort sagt älskar jag dessa inlagda ägg och rekommenderar receptet nedan starkt!

Inlagda ägg

Receptet - Så gör du:

Inlagda ägg

5/5 baserat på 1 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Om du har hårdkokta ägg och fem extra minuter kan du göra dessa fina inlagda ägg med gurkmeja! De är bäst. Hårdkokta ägg inlagda i gurkmeja och äppelcidervinäger - vackert, snabbt att göra, och framförallt gott!
Förberedelser 10 minuter
Tillagning 5 minuter
Totalt 15 minuter
Portioner 1 burk

Ingredienser
 

  • 6 st hårdkokta ägg
  • 2 tsk mald gurkmeja
  • 3,25 dl äppelcidervinäger
  • 1,25 dl vatten
  • 2 msk strösocker
  • 1 tsk salt
  • ½ st gul lök (eller 4 schalottenlökar), tunt skivad(e)
  • 1 msk hela pepparkorn

Instruktioner

  • Koka upp vinäger, vatten, socker, salt och gurkmeja i en liten kastrull. Rör om tills sockret lösts upp.
  • Lägg löken, pepparkornen och de hårdkokta äggen i en glasburk. Häll vinägerblandningen över äggen, fäst locket, rotera försiktigt för att flytta runt schalottenlöken och ställ i kylen i upp till ungefär tio dagar till två veckor.
  • Njut av dina inlagda ägg!
Måltid Smårätter
Kök Svenskt
Nyckelord Inlagda ägg

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar