Picklad paprika – Recept

4.8/5 baserat på 6 betyg

I denna artikel ger jag mitt bästa recept på picklad paprika!

Här är ett enkelt recept på picklad paprika utan några konserveringsmedel. Gör riktigt snabbt och enkelt och smakar riktigt gott. Konsumeras inom en månad efter tillagning.

Att göra picklad paprika kräver bara några få enkla ingredienser och det går dessutom riktigt snabbt och smidigt. Justera gärna upp eller ner receptet för mer eller mindre picklad paprika.

Riktigt gott till bland annat kötträtter och exempelvis en lantlig hamburgare med bröd.

Jag älskar detta recept på picklad paprika för dess enkelhet och goda smak. Så värt att göra. Testa gärna receptet nedan!

Picklad paprika

Receptet – Så gör du:

Picklad paprika

4.8/5 baserat på 6 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Här är ett enkelt recept på picklad paprika utan några konserveringsmedel. Gör riktigt snabbt och enkelt och smakar riktigt gott. Konsumeras inom en månad efter tillagning.
Förberedelser 5 minuter
Tillagning 10 minuter
Totalt 15 minuter
Portioner 1 burk

Ingredienser
 

  • 3 st röda paprikor (eller 2 st om de är stora)
  • 4 st vitlöksklyftor
  • 10 st hela svartpepparkorn
  • 2,5 dl vitvinsvinäger
  • 2,5 dl vatten
  • 1 dl strösocker eller 2 tsk honung

Instruktioner

  • Kärna ur och strimla paprikorna. Avlägsna de vita bitarna.
  • Skala vitlöken.
  • Tillsätt alla ingredienser till en kastrull och rör om. Värm upp och låt koka i 5 minuter.
  • Låt svalna av i 5 minuter.
  • Häll upp i burk.
  • Försegla burken och förvara i kylen. Låt gärna stå i kylen 2-3 dagar innan första serveringen.
  • Njut av din picklade paprika! Konsumeras inom 1 månad.
Måltid Smårätter, Tilltugg
Kök Svenskt
Nyckelord Picklad paprika

Annons från HelloFresh SE

Välj din perfekta veckomeny

Med HelloFresh kan du sätta ihop din veckomeny precis som du vill - och byta recept när som helst. Välj fritt mellan 15 nya recept varje vecka och blanda svenska klassiker med internationella godbitar från världens kök.

Hellofresh

1 kommentar

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar