Picklade senapsfrön – Recept

Inga betyg ännu.

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på picklade senapsfrön!

Picklade senapsfrön är perfekt till mackor, biffar eller köttbitar. Jag använder dem oftast till våra kötträtter här hemma. Picklade senapsfrön både ser supergott ut och smakar även riktigt gott!

Det går snabbt att göra picklade senapsfrön och det är väldigt enkelt. Därför är det så värt att testa, det är ju så enkelt!

Detta recept ger en liten syltburk picklade senapsfrön, cirka 2 deciliter. Perfekt på mackor, till biffar, köttbitar, men testa dig fram, det är gott till mycket!

I kylen kan picklade senapsfrön hålla i flera månader, om burken är ren. För lång hållbarhet och bra smak länge, tänk på att sterilisera burken. Här är vår guide för hur man steriliserar burkar!

Allt med detta recept på picklade senapsfrön är superenkelt och går snabbt att göra. Jag hoppas att du gillar det lika mycket som jag gör! Testa gärna receptet nedan, som ger 2 dl, alltså ungefär 1 syltburk picklade senapsfrön!

Picklade senapsfrön

Receptet – Så gör du:

Picklade senapsfrön

Inga betyg ännu.

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Picklade senapsfrön är perfekt till mackor, biffar eller köttbitar. Jag använder dem oftast till våra kötträtter här hemma. Picklade senapsfrön både ser supergott ut och smakar även riktigt gott!
Förberedelser 5 minuter
Tillagning 5 minuter
Totalt 10 minuter
Portioner 1 syltburk

Ingredienser
 

  • 60 g senapsfrön
  • 1,5 dl ättika
  • 2 msk strösocker
  • 0,5 tsk salt

Instruktioner

  • Tillsätt alla ingredienser till en kastrull och låt koka upp på spisen.
  • När det kokar, sänk till medelvärme och låt puttra i cirka 10 minuter, det ska bubbla!
  • Häll det hela, både senapsfröna och lagen, till en ren, lufttät burk (cirka 2 deciliter), kyl och låt svalna helt innan de används.
  • Färdigt! Njut av dina picklade senapsfrön! Picklade senapsfrön kan hålla sig flera månader i kylen, men ofta äts det upp innan dess för det är så gott!
Måltid Smårätter, Tilltugg
Kök Svenskt
Nyckelord Picklade senapsfrön

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)
Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar