Picklade tomater – Recept

5/5 baserat på 2 betyg

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på picklade tomater!

Dessa picklade tomater är riktigt goda i till exempel sallader, till ost, burgare, fisk, korv, eller som ett hälsosamt mellanmål. Vill man göra något riktigt gott med just tomater, så tycker jag att detta är ett otroligt gott, enkelt och snabbt recept!

Jag är fullständigt förälskad i dessa picklade tomater! Ett av mina favoritsätt att ta vara på ett ett överflöd av grönsaker är att pickla dem. Det finns nästan inget härligare att ta vara på sina grönsaker.

Hoppa inte över steget att genomborra tomaterna med en tandpetare, annars kan inte picklingsvätskan göra sitt jobb. Det är väl ett av få saker som kan gå fel annars, i övrigt är det väldigt enkelt att göra detta recept!

Om man vill göra mer än den mängd som anges i receptet så går det givetvis att dubbla receptet, eller öka på det ännu mer!

Dessa picklade tomater håller sig i kylen i ungefär en månad i kylen, vilket är riktigt trevligt! För bästa hållbarhet och smak, så rekommenderar jag att man steriliserar burkarna. Min guide på hur man steriliserar burkar gör hittar ni här!

I övrigt så är detta recept väldigt enkelt och trevligt, och jag hoppas att ni gillar det. Ni hittar det precis här nedanför!

Picklade tomater

Receptet – Så gör du:

Picklade tomater

5/5 baserat på 2 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Dessa picklade tomater är riktigt goda i till exempel sallader, till ost, burgare, fisk, korv, eller som ett hälsosamt mellanmål. Vill man göra något riktigt gott med tomater, då är picklade tomater ett gott, enkelt och snabbt recept!
Förberedelser 10 minuter
Tillagning 10 minuter
Totalt 20 minuter
Portioner 1 burk

Ingredienser
 

 • 250 g körsbärstomater
 • 1,75 dl äppelcidervinäger
 • 1,75 dl vatten
 • 1 msk strösocker
 • 1 tsk salt
 • 1 st torkat lagerblad

Instruktioner

 • Koka upp äppelcidervinäger, vatten, salt, socker i en medelstor kastrull. Låt koka upp, rör om tills socker och salt lösts upp, och ta sedan bort från värmen. Låt svalna till rumstemperatur.
 • Genomborra varje tomat en eller två gånger med en tandpetare eller grillspett i trä, eller något liknande spett.
 • Tillsätt tomaterna till förseglingsbara, rena burkar, tillsammans med ett torkat lagerblad.
 • Häll den kylda vinägerblandningen ner i burken, lämna 2,5 cm utrymme på toppen. Försegla burken och ställ i kylen. Håller i upp till en månad!
 • Färdigt! Njut av dina picklade tomater!
Måltid Smårätter, Tilltugg
Kök Svenskt
Nyckelord Picklade körsbärstomater, Picklade tomater

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)
Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar