Inlagda persikor – Recept

4.9/5 baserat på 7 betyg

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på inlagda persikor!

Inlagda persikor är en läcker syltning av mogna persikor som bevarar deras naturliga söta och saftiga smak. Genom att koka persikor tillsammans med socker, vatten och kryddor skapas en ljuvlig syltlag som ger persikorna en extra smakdimension och gör dem hållbara. Det bästa av allt är att du kan göra denna delikatess hemma med bara några få enkla ingredienser!

Inlagda persikor kan användas på många sätt för att ge en härlig smak till dina favoriträtter. De kan serveras som en smakrik topping till yoghurt, gröt, pannkakor eller glass för ett friskt och sött tillskott. De kan också användas som en fyllning i bakverk eller som en spännande ingrediens i sallader. De inlagda persikorna är så mångsidiga att du kan utforska olika sätt att njuta av deras sötsyrliga smak.

För att bevara de inlagda persikorna och hålla dem fräscha är det viktigt att förvara dem på rätt sätt. Efter att du har syltat persikorna enligt receptet kan du placera dem i en steriliserad burk. Försegla burken ordentligt och förvara den i kylskåpet. De inlagda persikorna kan hålla sig fräscha i upp till en månad, men de kommer förmodligen att ätas upp långt innan det!

Jag hoppas att ni ska tycka om receptet lika mycket som jag gör, med inlagda persikor som ger en fantastisk smakupplevelse. Här kommer det, ha det så trevligt!

Inlagda persikor

Receptet – Så gör du:

Inlagda persikor

4.9/5 baserat på 7 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Inlagda persikor kan serveras som en läcker topping till yoghurt, gröt, pannkakor eller glass. De kan också användas som fyllning i bakverk eller som en smakrik ingrediens i sallader. Du kan njuta av den söta och syrliga smaken av inlagda persikor närhelst du önskar med detta recept.
Förberedelser 10 minuter
Tillagning 20 minuter
Totalt 30 minuter
Portioner 1 burk

Ingredienser
 

 • 4 mogna persikor
 • 1 dl socker
 • 1 dl vatten
 • 1 kanelstång
 • 4 hela kryddnejlikor

Instruktioner

 • Skålla persikorna i kokande vatten i cirka 1 minut och skala dem sedan. Dela persikorna på hälften och ta bort kärnorna.
 • I en kastrull, kombinera socker, vatten, kanelstång och kryddnejlikor. Rör om för att blanda väl.
 • Lägg de skurna persikorna i kastrullen med sockerlagen.
 • Koka upp på medelhög värme och låt sedan sjuda i cirka 15-20 minuter, eller tills persikorna är mjuka och lagen har tjocknat något.
 • Ta bort kastrullen från värmen och låt persikorna svalna i lagen.
 • När persikorna har svalnat helt, ta upp dem och placera dem i en steriliserad burk. Häll över lagen så att persikorna täcks helt.
 • Försegla burken väl och förvara den i kylskåpet i upp till en månad.
Måltid Smårätter, Tilltugg
Kök Svenskt
Nyckelord Inlagda persikor

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)
Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar