I denna artikel ger jag mitt bästa recept på inlagd västeråsgurka!
Gör härligt sötsur och knaprig inlagd västeråsgurka med detta klassiska, tidlösa recept! Gott, snabbt, enkelt, och roligt!
Västeråsgurkor är riktigt värda att ta vara på genom att göra inlagd västeråsgurka. Det är riktigt gott att ha dessa inlagda västeråsgurkor till hands till många klassiska rätter, och den inlagda västeråsgurkan förhöjer smakupplevelsen.
Hållbarheten på dessa inlagda västeråsgurkor är 6-12 månader. Sterilisera burkarna för att säkerställa bästa möjliga hållbarhet, och förvara en öppnad burk i kylen.
Detta recept har jag skrivit för ett kilogram västeråsgurkor, och det motsvarar ungefär 10 st, men anpassa det gärna till den mängd som du vill göra!
Jag kan varmt rekommendera er detta recept på inlagd västeråsgurka. Det är riktigt härligt och gott att göra helt enkelt. Testa gärna receptet nedan!

Receptet – Så gör du:
Inlagd västeråsgurka
Ingredienser
- 1 kg västeråsgurkor
- 3 st dillkronor
- 1 bit pepparrot (ca 25 g)
- 3 msk gula senapsfrön
- 2,5 dl vatten
- 4,5 dl strösocker
- 2,5 dl ättikssprit (12%)
- 1 dl salt
Instruktioner
- Tvätta gurkorna mycket noga, och skiva sedan upp i tunna skivor.
- I rena burkar, ha omvartannat ned gurkorskivor, dillkronor, pepparrot och senapsfrön, så det blir en blandning.
- Koka ihop vatten, ättika, strösocker och salt i cirka 10 minuter, eller tills att sockret och salt löst upp sig helt.
- Tillsätt lagen till burkarna (behöver inte täcka alla gurkskivor).
- Förvara mörkt och svalt, efter en vecka är den redo att ätas, njut!