Inlagd västeråsgurka – Recept

4.7/5 baserat på 63 betyg

I denna artikel ger jag mitt bästa recept på inlagd västeråsgurka!

Gör härligt sötsur och knaprig inlagd västeråsgurka med detta klassiska, tidlösa recept! Gott, snabbt, enkelt, och roligt!

Västeråsgurkor är riktigt värda att ta vara på genom att göra inlagd västeråsgurka. Det är riktigt gott att ha dessa inlagda västeråsgurkor till hands till många klassiska rätter, och den inlagda västeråsgurkan förhöjer smakupplevelsen.

Hållbarheten på dessa inlagda västeråsgurkor är 6-12 månader. Sterilisera burkarna för att säkerställa bästa möjliga hållbarhet, och förvara en öppnad burk i kylen.

Detta recept har jag skrivit för ett kilogram västeråsgurkor, och det motsvarar ungefär 10 st, men anpassa det gärna till den mängd som du vill göra!

Jag kan varmt rekommendera er detta recept på inlagd västeråsgurka. Det är riktigt härligt och gott att göra helt enkelt. Testa gärna receptet nedan!

Inlagd västeråsgurka

Receptet – Så gör du:

Inlagd västeråsgurka

4.7/5 baserat på 63 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Gör härligt sötsur och knaprig inlagd västeråsgurka med detta klassiska, tidlösa recept! Gott, snabbt, enkelt, och roligt!
Förberedelser 15 minuter
Tillagning 20 minuter
Totalt 35 minuter
Portioner 1 sats

Ingredienser
 

  • 1 kg västeråsgurkor
  • 3 st dillkronor
  • 1 bit pepparrot (ca 25 g)
  • 3 msk gula senapsfrön
  • 2,5 dl vatten
  • 4,5 dl strösocker
  • 2,5 dl ättikssprit (12%)
  • 0,5 dl salt

Instruktioner

  • Tvätta gurkorna mycket noga, och skiva sedan upp i tunna skivor.
  • I rena burkar, ha omvartannat ned gurkorskivor, dillkronor, pepparrot och senapsfrön, så det blir en blandning.
  • Koka ihop vatten, ättika, strösocker och salt i cirka 10 minuter, eller tills att sockret och salt löst upp sig helt.
  • Tillsätt lagen till burkarna (behöver inte täcka alla gurkskivor).
  • Förvara mörkt och svalt, efter en vecka är den redo att ätas, njut!
Måltid Tilltugg
Kök Svenskt
Nyckelord Inlagd västeråsgurka

11 Kommentarer

    • Jag föredrar att hyvla pepparroten i tunna bitar när jag lägger in västeråsgurka. Då tycker jag den sprider sin kryddiga smak jämnt och fint!

    • Ja, det är möjligt att tillföra pepparrot till de inlagda gurkorna någon dag senare om du önskar! Att skära pepparroten i tunna bitar ger mer smak enligt min erfarenhet!

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar