Picklad rödlök utan socker – Recept

I denna artikel ger jag mitt bästa recept på picklad rödlök utan socker.

Vi har precis gjort några fantastiska sockerfria inlagda rödlökar! Jag älskar att lägga till dessa sockerfria inlagda rödlökar som topping på våra sallader eller tacos!

Picklad rödlök utan socker

Du kan dubbla eller tredubbla detta recept efter behov.

  • Här är ett knep för att hjälpa dina ögon att inte börja vattnas medan du skär lök. Lägg en fuktig pappersduk bredvid löken du skär. Klippt lök attraheras av fukt så istället för att ångorna kommer till dina ögon kommer de att träffa pappersduken först.
skivad rödlök

Sötningsmedel såsom stevia, allulos, eller xylitol ersätter sockret och hittas idag i de flesta stora matbutikerna, såväl som hälsobutiker på nätet!

Picklad rödlök utan socker

Receptet – Så gör du:

Picklad rödlök utan socker

5/5 ( 12 röster )
Vi har precis gjort några fantastiska sockerfria inlagda rödlökar! Jag älskar att lägga till dessa sockerfria inlagda rödlökar som topping på våra sallader eller tacos!
Förberedelser 10 minuter
Tillagning 2 t
Totalt 2 t 10 minuter
Portioner 1 burk

Ingredienser
  

  • 1 st stor rödlök, tunt skivad
  • 3 dl äppelcidervinäger
  • 1,8 dl vatten
  • 0,6 dl kalorisnålt sötningsmedel (antingen stevia, allulos, eller xylitol)
  • 1 msk salt (gärna rosa himalayasalt)
  • 1 nypa krossade röda chiliflingor (valfritt)

Instruktioner

  • Skiva rödlöken tunt.
  • Lägg löken i en stor glasburk med tätförslutande lock.
  • Koka upp äppelcidervinäger, vatten, sötningsmedel och salt i en medelstor kastrull på medelvärme. Detta kommer att lösa upp sötningsmedlet och saltet.
  • Rör om tills allt är upplöst. Lägg i röda chiliflakes, om du använder det.
  • Använd en tratt eller en måttbägare med pip och häll den varma blandningen över lök i burken. Fyll den helt tills den täcker all lök.
  • Låt burken svalna till rumstemperatur och lägg sedan på locket och ställ i kylen.
  • Kyl i minst 2 timmar innan du använder den.
  • Dessa sockerfria inlagda rödlökar håller sig i kylskåp i upp till 1 månad.
Nyckelord Picklad rödlök utan socker, Sockerfri picklad rödlök
Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Få våra senaste nyheter direkt till din e-post!

Prenumerera gratis på vårt nyhetsbrev och få de senaste artiklarna direkt till din e-post.

Vi delar givetvis aldrig din mejladress med någon annan.

Relaterade artiklar