Snabb ättiksgurka – Recept

5/5 baserat på 2 betyg

I denna artikel delar jag med mig av ett riktigt gott recept på snabb ättiksgurka, färdig på cirka 25 minuter!

Ett enkelt och gott recept på ättiksgurka med snabbheten i fokus. Välj om du vill använda 12%-ig eller 24%-ig ättika, båda funkar utmärkt i receptet.

När det handlar om att höja smakerna och lägga till en spännande twist till dina rätter, är snabbt inlagda ättiksgurkor ett tillbehör du inte vill vara utan. Denna enkla och snabba process tar bara några ögonblick, och resultatet är en krispig och smakrik följeslagare som kan förvandla dina favoritmaträtter till något extra speciellt. Med bara några grundläggande ingredienser kan du på nolltid skapa en smakupplevelse som både förvånar och tillfredsställer dina smaklökar!

Dessa snabbt inlagda ättiksgurkor är ett fantastiskt sätt att addera en frisk och syrlig dimension till dina måltider. De är inte bara enkla att göra, utan ger även dina rätter en extra touch av smak och textur som kan ta dem till nya höjder. Använd dem som en smakfull toppning till husmanskost, sallader, smörgåsar, eller som en sidokick till grillade rätter!

Det bästa med denna enkla och snabba metod är att du kan njuta av de färdiga ättiksgurkorna på bara några minuter. Så nästa gång du vill piffa upp din måltid med något speciellt, tänk på de snabbt inlagda ättiksgurkorna och låt deras fräscha smak ta dig med på en smakresa du inte kommer att glömma.

Receptet hittas här nedanför! Smaklig måltid önskar vi er alla!

Snabb ättiksgurka

Receptet – Så gör du:

Snabb ättiksgurka

5/5 baserat på 2 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Denna snabba och enkla ättiksgurka tar din måltid till en ny nivå med sin fräscha smak och krispiga textur. Perfekt när du vill ha något syrligt och uppfriskande utan att spendera mycket tid i köket. Med ett par enkla ingredienser kan du skapa en smakfull och omtyckt toppning som kommer att bli en stående favorit vid middagsbordet.
Förberedelser 10 minuter
Tillagning 15 minuter
Totalt 25 minuter
Portioner 4 portioner

Ingredienser
 

 • 1 st normalstor gurka (150-200 g) tunt skivad
 • 2 msk strösocker
 • 0,5 tsk tsk salt
 • Några färska dillstjälkar valfritt

Om du använder 12%-ig ättika

 • 0,5 dl ättika 12%
 • 0,5 dl vatten

Om du använder 24%-ig ättika

 • 0,25 dl ättika 24%
 • 0,75 dl vatten

Instruktioner

 • Skala och skiva gurkan tunt och placera skivorna i en ren glasburk eller en lämplig behållare.
 • I en liten skål, blanda ättika, vatten, strösocker och salt. Rör om tills sockret och saltet har lösts upp helt och blandingen är jämn.
 • Häll ättiksblandningen över de skivade gurkorna i burken/behållaren. Om du gillar dill, lägg till några färska dillstjälkar för extra smak och arom.
 • Försegla burken och ge den en försiktig skakning för att fördela ättikslagen jämnt över gurkorna.
 • Låt burken med de inlagda gurkorna stå i kylen i minst 15-20 minuter innan du serverar dem. Om du kan låta dem stå längre, kommer smakerna att utvecklas ännu mer.
 • Använd de snabbt inlagda ättiksgurkorna för att förhöja dina måltider. De är perfekta som en fräsch toppning på sallader, wraps, smörgåsar eller som en smakrik följeslagare till grillade rätter.
 • Förvara i kylen där ättiksgurkan vanligtvis håller sig god i 1-2 veckor.
Måltid Tilltugg
Kök Svenskt
Nyckelord Snabb ättiksgurka

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)
Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar