Picklad vitkål – Recept

4.8/5 baserat på 4 betyg

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på picklad vitkål!

Njut av denna otroligt god picklad vitkål som ett nyttigt tillbehör på tallriken. Servera exempelvis till fläskkött, hamburgare, korvar, kassler, tacos, eller potatistillbehör såsom kokt potatis och potatismos!

Detta recept på är enkelt, snabbt och nyttigt. Man behöver inte tillaga vitkålen, utan man bara ställer den i kylen efter att ha blandat ingredienserna lite. Riktigt praktiskt!

Förutom att det är gott så är det även väldigt nyttigt med picklad vitkål. Bra för magen och gott om näringsämnen, och så enkelt att ta fram från kylen lagom till måltiden och servera.

För att se till att både hållbarheten och smaken håller sig bra länge, rengör noga burkarna innan de fylls på med innehåll. För att sterilisera dem och få burkarna riktigt rena, titta gärna på min guide som hittas här!

Picklad vitkål

Receptet - Så gör du:

Picklad vitkål

4.8/5 baserat på 4 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Njut av denna otroligt god picklad vitkål som ett nyttigt tillbehör på tallriken. Servera exempelvis till fläskkött, hamburgare, korvar, kassler, tacos, eller potatistillbehör såsom kokt potatis och potatismos!
Förberedelser 10 minuter
Tillagning 10 minuter
Totalt 20 minuter
Portioner 1 burk

Ingredienser
 

  • 1 kg riven vitkål (cirka ett halvt vitkålshuvud rivet)
  • 2 msk salt
  • 5 dl vit balsamvinäger
  • 0,75 dl strösocker

Instruktioner

  • Lägg vitkålen i en stor skål. Strö över salt och blanda för att fördela ut saltet jämnt. Låt stå i 20 minuter, blanda med rena händer varannan minut.
  • Häll ut överflödigt saltvatten som bildats från vitkålen. Tillsätt vinäger och socker; blanda väl. För över till en förseglingsbar glasburk, eller täck över skålen med plastfolie och ställ i kylen i 24 timmar. Håller i kylen i cirka en vecka.
  • Färdigt! Njut av din picklade vitkål som tillbehör till mat, exempelvis fläskkött, hamburgare, korvar, kassler, eller potatistillbehör såsom kokt potatis och potatismos!
Måltid Huvudrätt, Sallad, Smårätter, Tilltugg
Kök Svenskt
Nyckelord Picklad vitkål

Annons från HelloFresh SE

Välj din perfekta veckomeny

Med HelloFresh kan du sätta ihop din veckomeny precis som du vill - och byta recept när som helst. Välj fritt mellan 15 nya recept varje vecka och blanda svenska klassiker med internationella godbitar från världens kök.

Hellofresh

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)
Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar