Inlagda körsbär – Recept

5/5 baserat på 6 betyg

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på inlagda körsbär!

Inlagda körsbär är jättegott på ostbrickan och i alla möjliga kakor och glassdesserter. De är också goda till gröt, yoghurt, müsli och mycket annat! De görs enkelt och smidigt, och blir otroligt härliga!

Jag är helt förälskad i detta recept på inlagda körsbär! De blir väldigt mångsidiga och kan användas till exempelvis efterrätter, kakor och exempelvis ris à la Malta. Gemensamt för alla serveringsförslag är att de snabbt blir väldigt populära och uppskattade!

I receptet har jag angett måtten för två små burkar, men eftersom dessa inlagda körsbär är så goda så skulle jag rekommendera att dubbla receptet eller mer. Det går så snabbt och smidigt så!

En annan sak som jag vill rekommendera varmt är att sterilisera burkarna som används för att säkra en längre hållbarhet på de inlagda körsbären.

I övrigt så är detta recept på inlagda körsbär väldigt enkelt att göra och ger 2 små burkar med mängderna som anges i receptet. Jag hoppas att du gillar det!

Inlagda körsbär

Receptet – Så gör du:

Inlagda körsbär

5/5 baserat på 6 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Inlagda körsbär är jättegott på ostbrickan och i alla möjliga kakor och glassdesserter. De är också goda till gröt, yoghurt, müsli och mycket annat! De görs enkelt och smidigt, och blir otroligt härliga!
Förberedelser 10 minuter
Tillagning 10 minuter
Totalt 20 minuter
Portioner 2 burkar

Ingredienser
 

 • 400 g körsbär
 • 200 g syltsocker
 • saften och skalet av en ekologisk citron
 • ½ st vaniljstång
 • 2 dl vatten

Instruktioner

 • Skölj alla dina körsbär noga, ta bort kärnorna, blad och stjälkar.
 • Gör rent citronens skal och riv det.
 • Lägg vatten, syltsocker, citronsaft, rivet citronskal och vaniljstång i en kastrull. Koka upp och låt puttra tills sockret har löst upp sig.
 • Lägg alla urkärnade körsbär i vätskan och låt puttra i cirka 5-8 minuter, rör om då och då.
 • Fördela körsbär och vätskan i en ren, steriliserad glasburk. Om du har överskott av körsbärsjuice kan du koka ner den för att göra en körsbärssirap eller gelé att förvara i kylen.
 • Ställ de förseglade burkarna med inlagda körsbärs i kylen eller på en sval, mörk plats och låt burken stå oöppnad i minst 2 veckor, oöppnat håller burken i upp till 6 månader. Öppnad burk förvaras i kylen.
Måltid Smårätter, Tilltugg
Kök Svenskt
Nyckelord Inlagda körsbär

2 Kommentarer

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)
Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar