Räkomelett i stekpanna – Recept

5/5 baserat på 1 betyg

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på räkomelett i stekpanna!

Att laga mat behöver inte alltid vara komplicerat för att vara smakfullt och riktigt gott. Ibland är det de enklaste rätterna som överraskar oss med sin fantastiska kombination av smaker.

Denna räkomelett i stekpanna med dillstuvning passar in på den beskrivningen. Denna läckra och lättlagade rätt är perfekt för en snabb och välsmakande måltid. Låt oss tillsammans utforska detta enkla men smakrika recept.

Dill och räkor är en klassisk kombination. Den krämiga dillstuvningen blir en perfekt följeslagare till den saftiga räkomeletten.

När både räkomeletten och dillstuvningen är klara är det dags att servera. Du kan enkelt placera omeletten på en tallrik och vika den på mitten för en vacker presentation. Vid behov kan du garnera med extra färsk dill för att göra tilltalande presentation och förstärka den friska dillsmaken.

Här kommer receptet som jag hoppas ni alla ska tycka om! Smaklig måltid!

Räkomelett i stekpanna

Receptet – Så gör du:

Räkomelett i stekpanna

5/5 baserat på 1 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

En krämig räkomelett med en härlig dillstuvning. Kort sagt en perfekt kombination av smaker som är förtrollande god!
Förberedelser 5 minuter
Tillagning 25 minuter
Totalt 30 minuter
Portioner 2 portioner

Ingredienser
 

  • 4 st ägg
  • 1 dl mjölk
  • 1 dl handskalade räkor
  • Salt och peppar efter smak
  • Smör eller olja för stekning

Dillstuvning

  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl mjölk
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 msk smör
  • 2 msk färsk dill, finhackad
  • Salt och peppar efter smak

Instruktioner

Dillstuvning

  • Förbered dillstuvningen genom att smälta smöret i en kastrull på medelvärme. Tillsätt vetemjölet och rör om för att göra en smet.
  • Tillsätt gradvis mjölken och grädden, och fortsätt röra om så att smeten blir jämn. Låt stuvningen koka upp och tjockna något. Rör om regelbundet för att undvika klumpar.
  • Tillsätt den färska dillen och smaka av med salt och peppar. Låt stuvningen sjuda på låg värme medan du förbereder omeletten.

Omeletten

  • I en separat skål, vispa äggen och mjölken tills det blandas väl. Tillsätt räkor, paprika, lök och vitlök. Blanda försiktigt.
  • Värm upp en stekpanna på medelhög värme och tillsätt smör eller olja. Häll ägg- och räkblandningen i stekpannan och sprid ut den jämnt.
  • Stek omeletten i cirka 3-4 minuter eller tills den är fast i botten och börjar stelna på toppen. Använd en stekspade för att vika omeletten på mitten.
  • Stek i ytterligare 1-2 minuter för att se till att omeletten är ordentligt tillagad.
  • Servera räkomeletten varm med dillstuvningen ovanpå, och toppa till sist med de handskalade räkorna. Du kan också garnera med extra färsk dill om du vill. Njut!
Måltid Huvudrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Räkomelett i stekpanna

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar