Lammstek sous vide – Recept

5/5 baserat på 1 betyg

I denna artikel delar jag med mig av ett bra recept på lammstek sous vide, där du kan välja på allt från rare till well done!

Vill du förvandla din middagsupplevelse till något alldeles extra? Sous vide-metoden har tar matlagningen till nya höjder, och med den rätta tekniken kan du nu njuta av den perfekta lammsteken.

Köttet blir mört, saftigt och med precis den tillagningsnivå som man föredrar. Följ med oss på en kulinarisk resa där vi avslöjar hemligheterna bakom lammstek sous vide, smaksatt med härliga örter och vitlök som lyfter köttets smak till oanade höjder.

Det som gör sous vide så fantastiskt är dess förmåga att bevara matens naturliga smak, saftighet och näringsvärde på ett sätt som ingen annan tillagningsmetod kan matcha. Genom att försegla maten i vakuumförpackningspåsar eller lufttäta påsar förhindrar sous vide-metoden att fukt eller smaker försvinner, vilket leder till en härlig intensitet i smakerna!

Vi presenterar en rad olika temperaturer, från saftigt rare till genomstekt well done, och ger dig riktlinjer för tillagningstider för varje alternativ, så att du kan uppnå den perfekta lammsteken oavsett din smak.

När sous-vide badet har gjort sitt, går vi vidare till en snabb grillning eller stekning. Medan sous vide-metoden garanterar en jämn och genomgående tillagning, ger en snabb grillning eller stekning på hög värme det där härliga yttre lagret som kompletterar den saftiga innertemperaturen.

Receptet hittas här nedanför, och jag hoppas att det ska vara till hjälp! Ta din matlagning till nya höjder med denna härliga lammstek sous vide!

Lammstek sous vide

Receptet – Så gör du:

Lammstek sous vide

5/5 baserat på 1 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Upplev enastående mör och saftig lammstek sous vide, perfekt tillagad efter dina preferenser från saftigt rare till genomstekt well done, smaksatt med härliga örter och vitlök för en gourmetmiddag i ditt eget kök.
Förberedelser 15 minuter
Tillagning 6 timmar
Totalt 6 timmar 15 minuter
Portioner 4 personer

Ingredienser
 

 • 1 st hel lammstek cirka 1,2-1,5 kg
 • 4 st vitlöksklyftor skivade
 • Färska rosmarinkvistar
 • Färska timjankvistar
 • 2 msk olivolja
 • Salt och peppar efter smak

Valfria tillbehör

 • Rostade grönsaker
 • Potatisgratäng
 • Rödvinssås

Instruktioner

 • Förbered sous vide-apparaten: Fyll ett stort kärl eller en sous vide-bassäng med vatten och ställ in temperaturen enligt dina önskemål:
  – Rare: 54°C
  – Medium Rare: 58°C
  – Medium: 60°C
  – Medium Well: 63°C
  – Well Done: 65°C
 • Förbered lammsteken: Om lammsteken har en tjock fettrand, kan du trimma den till en tunnare rand för att undvika att den blir sejig under tillagningen. Gnid sedan in steken med olivolja, salt och peppar på alla sidor.
 • Tillsätt smak: Gör små snitt i lammsteken och stoppa in de skivade vitlöksklyftorna, rosmarinkvistar och timjankvistar i snitten. Detta kommer att ge en underbar smak åt köttet under sous vide-tillagningen.
 • Vakuumförpackning: Placera lammsteken i en vakuumförpackningspåse eller en resistent fryspåse av hög kvalitet. Vakuumförsegla påsen tätt.
 • Tillaga lammsteken: Sänk ner den förseglade påsen i det förberedda vattnet i sous vide-apparaten. Se till att påsen är helt täckt av vatten. Låt lammsteken tillagas i sous vide-badet enligt följande tider för respektive doneness-nivå:
  – Rare: 4-6 timmar
  – Medium Rare: 5-7 timmar
  – Medium: 6-8 timmar
  – Medium Well: 8-10 timmar
  – Well Done: 10-12 timmar
 • Till grillen eller stekpannan: När lammsteken är färdig sous vide-tillagad, tar du ut den från påsen och torkar av eventuell överflödig vätska med pappershandduk. Om du vill ha en grillyta kan du grilla den kort på hög värme. Annars steker du den i en varm stekpanna med lite olja i några minuter per sida.
 • Låt köttet vila: Låt lammsteken vila i några minuter efter grillningen eller stekningen för att låta köttsaften fördela sig jämnt.
 • Skiva och servera: Skiva lammsteken i tunna skivor och servera den med dina valfria tillbehör som rostade grönsaker, potatisgratäng, och en rödvinssås!
Måltid Huvudrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Lammstek sous vide

Annons från HelloFresh SE

Välj din perfekta veckomeny

Med HelloFresh kan du sätta ihop din veckomeny precis som du vill - och byta recept när som helst. Välj fritt mellan 15 nya recept varje vecka och blanda svenska klassiker med internationella godbitar från världens kök.

Hellofresh

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)
Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar