Vegansk hallonmousse – Recept

Inga betyg ännu.

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på vegansk hallonmousse!

Denna härliga veganska hallonmousse är en trevlig dessert som är krämig och som har ljuvlig smak av färska eller frysta hallon!

Denna veganska hallonmousse kan göras i förväg och förvaras i kylen i upp till två dagar.

Jag gillar att toppa denna fruktiga och lätta veganska hallonmousse med några hela hallon vid servering. Det blir alltid fint, speciellt om man ska bjuda gäster!

Kort sagt älskar jag denna veganska hallonmousse och tycker den är enkel, god och smidig att göra. Superlätt och luftig, riktigt värd att göra! Testa gärna receptet nedan!

Vegansk hallonmousse

Receptet – Så gör du:

Vegansk hallonmousse

Inga betyg ännu.

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Denna härliga veganska hallonmousse är en trevlig dessert som är krämig och som har ljuvlig smak av färska eller frysta hallon!
Förberedelser 10 minuter
Tillagning 5 minuter
Totalt 15 minuter
Portioner 4 portioner

Ingredienser
 

  • 225 g hallon, färska eller frysta
  • 1 tsk vaniljextrakt
  • 2 msk cashewsmör
  • 0,5 dl florsocker
  • 2 dl råa cashewnötter
  • 1 tsk citronsaft
  • 0,8 dl aquafaba

Instruktioner

  • Placera dina råa cashewnötter i en skål med kokande vatten på köksbänken, och låt stå i 30 minuter. Om du har frysta hallon, ställ fram dem i rumstemperatur så de tinar en aning.
  • Pressa dina hallon genom en finmaskig sil för att få bort fröna och för att få en lenare hallonmousse. Detta steg är frivilligt, men uppskattat av många!
  • Tillsätt dina pressade hallon, vaniljextrakt, och cashewsmör till en mixer. Tillsätt även dina cashewnötter och mixa tills blandningen är silkeslen. Överför till en stor blandningsskål.
  • Tillsätt aquafaba i en ren skål. Tillsätt en tesked citronsaft. Vispa upp tills du uppnår styva toppar. Tillsätt florsockret lite i taget och vispa efter varje gång.
  • Rör in din aquafaba i hallonblandningen försiktigt och gradvis tills allt har blandats väl. 
  • Dela upp blandningen mellan 4 små glas och ställ in i kylen i 8 timmar (eller över natten) för att moussen ska stelna.
  • Färdigt! Dekorera gärna med färska hallon vid servering. Denna veganska hallonmousse håller sig i en lufttät behållare i ca 2 dagar.
  • Njut!
Måltid Efterrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Vegansk hallonmousse

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar