Veganska kikärtsbiffar – Recept

5/5 baserat på 1 betyg

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på veganska kikärtsbiffar!

Dessa härliga veganska kikärtsbiffar gillar jag att servera som en del av vardagsmat eller som en aptitretare. Kikärtsbiffarna är helt veganska och görs med enkla ingredienser. De är också snabba att göra och tillaga, och är redo att serveras bara 20 minuter. Så här gör du!

Veganska kikärtsbiffar

Dessa veganska kikärtsbiffar kan göras i förväg, och är perfekta för många härliga recept! De är dessutom möjliga att göra glutenfria, om man väljer ett glutenfritt mjöl, och då är kikärtsmjöl eller mandelmjöl bra!

Jag älskar att servera dessa veganska kikärtsbiffar med en härlig vegansk sås, exemplevis någon av dessa veganska dippsåser eller denna veganska tzatziki.

Förvaring

Du kan blanda ingredienserna till dessa veganska kikärtsbiffar i förväg och förvara i en skål som är täckt i kylen i 3 eller 4 dagar, innan du formar och tillagar dem.

Du kan också forma kikärtsbiffarna och separera dem med bakplåtspapper och förvara dem i kylen tills du är redo att tillaga dem.

Tillagade biffar håller sig i kylen i upp till 5 dagar. Du kan frysa de tillagade eller otillagade kikärtsbiffarna i upp till 3 månader. Frys in dem på en plåt innan de förs över till en fryspåse eller behållare. Tina biffarna i kylen över natten innan de värms upp i ugnen om de redan är tillagade, eller fortsätt med receptinstruktionerna om de är otillagade.

Veganska kikärtsbiffar

Receptet – Så gör du:

Veganska kikärtsbiffar

5/5 baserat på 1 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Dessa härliga veganska kikärtsbiffar gillar jag att servera som en del av vardagsmat eller som en aptitretare. Kikärtsbiffarna är helt veganska och görs med enkla ingredienser.
Förberedelser 15 minuter
Tillagning 15 minuter
Totalt 30 minuter
Portioner 6 kikärtsbiffar

Ingredienser
 

  • 400 g kikärter, avsköljda och avrunna
  • 0,5 dl vetemjöl (eller kikärtsmjöl/mandelmjöl för glutenfri)
  • 0,5 dl riven eller strimlad vegansk ost eller näringsjäst
  • 1 msk hackad persilja
  • 1 tsk spiskummin
  • ½ tsk vitlökspulver
  • ½ tsk salt
  • ¼ tsk svartpeppar
  • 2 msk vatten
  • 2 msk rapsolja eller olivolja

Instruktioner

  • I en medelstor skål, kombinera kikärtorna, mjölet, veganska osten/näringsjästen, färska örter, spiskummin, vitlökspulver, salt och peppar. Tillsätt två matskedar vatten och använd en gaffel för att kombinera ingredienserna tills de är väl blandade.
  • Dela blandningen i 6 lika delar och forma till tunna biffar.
  • Värm oljan i en stor panna. Tillsätt sedan kikärtsbiffarna och stek tills de fått färg och är genomstekta, cirka 2-4 minuter per sida.
  • Lägg på en tallrik klädd med hushållspapper för att absorbera eventuell överflödig olja, servera sedan med en härlig sås.
Måltid Huvudrätt, Smårätter
Kök Svenskt
Nyckelord Veganska kikärtsbiffar

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar