Veganska chokladkakor – Recept

4.8/5 baserat på 5 betyg

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på veganska chokladkakor.

Dessa veganska chokladkakor är fudge-aktiga, rejäla, sega, och supermjuka! De är laddade med rik chokladsmak, lätta att göra och är helt enkelt oemotståndliga. Denna läckra efterrätt är vegansk och gjord med en skål, och är mjölkfri, samt kan lätt göras glutenfri. Den är perfekt för alla chokladälskare!

Veganska chokladkakor

Tips för att lyckas extra bra med receptet

Ta ut kakorna från ugnen medan de verkar undergräddade. För mjuka och sega chocolate chip cookies, ta ut dem från ugnen medan de fortfarande ser undergräddade ut. Kakorna stelnar nämligen medan de svalnar. Låt kakorna vila på plåten i några minuter. Efteråt, njut av smaken!

Mät upp mjölet rätt. När det kommer till bakning är det viktigt att mäta mjölet noggrant. För mycket eller för lite kan påverka slutprodukten negativt. Mjöl ska man alltid försiktigt skeda ner i måttet och sedan jämna ut med en kniv. Packa inte mjöl i måttbägaren; att göra det kommer nästan alltid att resultera i för mycket mjöl.

Grädda kakorna i mitten av ugnen. Jag vet jag vet. Det här är lite irriterande. Man bakar hellre tre plåtar på en gång och är klar med det. Däremot rekommenderar jag starkt att baka kakorna en plåt i taget, med hjälp av mittersta gallret i ugnen. Du får de bästa resultaten med denna metod!

Den här kakdegen är blötare än vanlig kakdeg. Det är normalt! Om din kakdeg inte verkar lika torr som andra recept, oroa dig inte. Du gjorde inget fel. Det borde vara så.

Förvara resterna i en försluten behållare. Kakorna förvaras bäst i en tät behållare. De håller sig i rumstemperatur några dagar. Du kan också frysa dem i ett par månader.

Veganska chokladkakor

Receptet – Så gör du:

Veganska chokladkakor

4.8/5 baserat på 5 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Dessa veganska chokladkakor är fudge-aktiga, rejäla, sega, och supermjuka! De är laddade med rik chokladsmak, lätta att göra och är helt enkelt oemotståndliga. Denna läckra efterrätt är vegansk och gjord med en skål, och är mjölkfri, samt kan lätt göras glutenfri. Den är perfekt för alla chokladälskare!
Förberedelser 10 minuter
Tillagning 10 minuter
Totalt 20 minuter
Portioner 15 kakor

Ingredienser
 

 • 1,2 dl veganskt smör, något mjukat
 • 1,2 dl strösocker
 • 1,2 dl farinsocker, packat
 • 0,6 dl icke-mejerimjölk
 • 2 tsk vaniljextrakt
 • 3,5 dl vetemjöl eller glutenfri mjölmix
 • 1,2 dl kakaopulver
 • 1 tsk bakpulver
 • ½ tsk salt
 • 2,5 dl veganska chokladbitar , plus mer för topping

Instruktioner

 • Förvärm ugnen till 175 grader C. Klä en stor plåt med bakplåtspapper .
 • Tillsätt veganskt smör, socker och farinsocker i en stor skål. Använd en handhållen elektrisk mixer eller stationär mixer för att blanda ihop smör och socker tills det är ljust och fluffigt. Tillsätt icke-mejerimjölk och vaniljextrakt, mixa sedan ihop en gång till tills det blandas.
 • Sikta i mjöl, kakaopulver, bakpulver och salt i skålen. Jag rekommenderar starkt att sikta mjöl och kakaopulver för att ta bort eventuella klumpar. Rör ihop med en sked för att kombinera.
 • Vänd ner chokladbitarna i skålen.
 • Skopa chokladkakedegen till 13-15 bollar. Överför till bakplåten. Om så önskas, tryck ner några extra chokladbitar ovanpå kakorna.
 • Grädda kakorna i 10-12 minuter. För mjuka och sega kakor, ta ut dem från ugnen medan de fortfarande ser lite undergräddade ut. Kakorna kommer stelna medan de svalnar. Om du låter dem gräddas helt inne i ugnen blir de inte lika mjuka och sega.
 • Låt kakorna svalna på bakplåten i 5 minuter. Njut!
Måltid Efterrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Veganska chokladkakor

Annons från HelloFresh SE

Välj din perfekta veckomeny

Med HelloFresh kan du sätta ihop din veckomeny precis som du vill - och byta recept när som helst. Välj fritt mellan 15 nya recept varje vecka och blanda svenska klassiker med internationella godbitar från världens kök.

Hellofresh

1 kommentar

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)
Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar