Snickerstårta – Recept

Idag vill jag dela med mig av mitt absoluta favoritrecept på snickerstårta!

Detta är den enklaste snickerstårtan som smakar ljuvligt gott av choklad, karamell och nötter! En fröjd att ha som dessert eller till vilket tillfälle som helst egentligen!

Denna snickerstårta är en favorit hos oss till antingen fikat, kaffet, eller efterrätten. Det bästa är att den är otroligt enkelt att göra och imponerar verkligen på alla som får smaka.

Kombinationen av nötter, karamell och choklad blir så otroligt fin och man vill bara ha en bit till på direkten!

Att göra denna snickerstårta är faktiskt riktigt enkelt och allt flyter på riktigt bra i tre olika etapper. Jag hoppas ni tycker detsamma!

Jag är fullständigt förälskad i denna, hur kan man inte tycka om blandningen av choklad, kola, och nötter liksom? Testa gärna receptet nedan och smaka själva!

Receptet ger en snickerstårta, cirka 10 bitar, där själva kakan totalt är cirka 24 cm i diameter!

Snickerstårta

Receptet – Så gör du:

Snickerstårta

4.9/5 ( 187 röster )
Detta är den enklaste snickerstårtan som smakar ljuvligt gott av choklad, karamell och nötter! En fröjd att ha som dessert eller till vilket tillfälle som helst egentligen!
Förberedelser 15 minuter
Tillagning 40 minuter
Totalt 55 minuter
Portioner 10 bitar

Ingredienser
  

Skorpa

  • 2,5 dl dadlar, urkärnade
  • 3,5 dl valnötter
  • 2 msk kakao
  • ¼ tsk salt

Fyllning

  • 3,5 dl cashewnötter, blötlagda i minst fyra timmar
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 dl ljus sirap
  • 1,25 dl kokosmjölk på burk
  • ¼ tsk salt
  • 3 msk rapsolja eller kokosolja
  • 2 msk citronsaft
  • 1 msk jordnötssmör

Första lagret topping

  • 2 dl krossade jordnötter
  • valfritt: kolasås

Andra lagret topping

  • 2 dl smält mörk choklad
  • 1 msk rapsolja eller kokosolja

Instruktioner

Skorpa

  • Mixa ingredienserna till skorpan i en mixer till en enhetlig smet.
  • Tryck ut i en rund kakform, cirka 24 cm i diameter, och ställ in i frysen medan du gör fyllningen.

Fyllning

  • Mixa fyllningens ingredienser i en mixer och bred ut över skorpan.

Topping

  • Toppa med de krossade jordnötterna. Valfritt är att också toppa med ett tunt lager kolasås, men det är en bonus! Frys i upp till fyra timmar.
  • När fyllningen är fryst, smält den mörka chokladen tillsammans med raps/kokosolja och häll över fyllningen.
  • Frys in ytterligare en timme innan servering.Njut av din snickerstårta!
Nyckelord Snickerstårta
Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Få våra senaste nyheter direkt till din e-post!

Prenumerera gratis på vårt nyhetsbrev och få de senaste artiklarna direkt till din e-post.

Vi delar givetvis aldrig din mejladress med någon annan.

Relaterade artiklar