I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på vegansk spenatsoppa!
Denna näringsrika och goda, krämiga veganska spenatsoppa är ett av mina favoritrecept när man vill ha något lättlagat på bordet. Receptet tar bara 20 minuter att göra, med basingredienser som alltid finns hands!
Fryst spenat är fantastiskt att ha till hands, det sparar enormt mycket tid och det fungerar utmärkt i en vegansk spenatsoppa. Denna veganska spenatsoppa är krämig, lätt och näringsrik, särskilt med tillsats av färskpressad citronsaft.
Inget smör, ingen gräddfil, bara en stor potatis och mycket spenat, och en massa goda smaker! Här nedanför kommer receptet!
Receptet – Så gör du:
Vegansk spenatsoppa
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetIngredienser
- 450 g fryst spenat, tinad och avrunnen
- 220 g potatis, skalad och skuren i bitar
- 7,5 dl grönsaksbuljong (eller 7,5 dl vatten + 1,5 grönsaksbuljongtärningar)
- 1 st vitlöksklyfta, skivad
- 1 st medelstor gul lök, skivad
- 1 msk olivolja
- lite citronsaft
- 1 näve basilikablad (valfritt)
- salt och svartpeppar efter smak
Instruktioner
- I en stor kastrull på medelvärme, fräs lök och vitlök i olivolja i 3 minuter eller tills de är mjuka.
- Tillsätt potatis, grönsaksbuljong, en nypa salt och låt koka upp. Sänk värmen till låg, täck över och låt sjuda i 10 minuter eller tills potatisen är mjuk.
- Tillsätt spenat och koka i ytterligare 5 minuter tills spenaten är mjuk.
- Stäng av värmen och tillsätt en näve basilikablad (valfritt).
- Använd en stavmixer för att puréa soppan till en slät konsistens. Smaka av, du kanske vill justera kryddningen med salt och peppar.
- Servera med en rejäl klick olivolja, svartpeppar och gärna en klyfta citronsaft vid sidan om (1 tsk citronsaft per portion är perfekt). Du kan njuta av denna veganska spenatsoppa varm eller kyld.