Vegansk spenatsoppa – Recept

5/5 baserat på 3 betyg

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på vegansk spenatsoppa!

Denna näringsrika och goda, krämiga veganska spenatsoppa är ett av mina favoritrecept när man vill ha något lättlagat på bordet. Receptet tar bara 20 minuter att göra, med basingredienser som alltid finns hands!

Fryst spenat är fantastiskt att ha till hands, det sparar enormt mycket tid och det fungerar utmärkt i en vegansk spenatsoppa. Denna veganska spenatsoppa är  krämig, lätt och näringsrik, särskilt med tillsats av färskpressad citronsaft.

Inget smör, ingen gräddfil, bara en stor potatis och mycket spenat, och en massa goda smaker! Här nedanför kommer receptet!

Vegansk spenatsoppa

Receptet – Så gör du:

Vegansk spenatsoppa

5/5 baserat på 3 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Denna näringsrika och goda, krämiga veganska spenatsoppa är ett av mina favoritrecept när man vill ha något lättlagat på bordet. Receptet tar bara 20 minuter att göra, med basingredienser som alltid finns hands!
Förberedelser 5 minuter
Tillagning 15 minuter
Totalt 20 minuter
Portioner 4 personer

Ingredienser
 

  • 450 g fryst spenat, tinad och avrunnen
  • 220 g potatis, skalad och skuren i bitar
  • 7,5 dl grönsaksbuljong (eller 7,5 dl vatten + 1,5 grönsaksbuljongtärningar)
  • 1 st vitlöksklyfta, skivad
  • 1 st medelstor gul lök, skivad
  • 1 msk olivolja
  • lite citronsaft
  • 1 näve basilikablad (valfritt)
  • salt och svartpeppar efter smak

Instruktioner

  • I en stor kastrull på medelvärme, fräs lök och vitlök i olivolja i 3 minuter eller tills de är mjuka.
  • Tillsätt potatis, grönsaksbuljong, en nypa salt och låt koka upp. Sänk värmen till låg, täck över och låt sjuda i 10 minuter eller tills potatisen är mjuk.
  • Tillsätt spenat och koka i ytterligare 5 minuter tills spenaten är mjuk.
  • Stäng av värmen och tillsätt en näve basilikablad (valfritt).
  • Använd en stavmixer för att puréa soppan till en slät konsistens. Smaka av, du kanske vill justera kryddningen med salt och peppar.
  • Servera med en rejäl klick olivolja, svartpeppar och gärna en klyfta citronsaft vid sidan om (1 tsk citronsaft per portion är perfekt). Du kan njuta av denna veganska spenatsoppa varm eller kyld.
Måltid Huvudrätt, Soppa
Kök Svenskt
Nyckelord Vegansk spenatsoppa

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar