Vegansk lemon curd – Recept

4.5/5 baserat på 2 betyg

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på vegansk lemon curd!

Detta är en otroligt god och enkel vegansk lemon curd som är härligt syrlig och söt, med en fin konsistens och perfekt balans mellan smakerna!

Det finns så många sätt att avnjuta denna veganska lemon curd. Jag gillar att servera den till pannkakor, scones, crepes, våfflor, kex, eller som ett lager i en citronkaka.

En annan riktigt bra sak är att receptet inte kräver några krångliga ingredienser. Det mesta har man ofta hemma redan! Den håller även i kylen i 4-5 dagar.

Kort sagt så älskar jag detta recept på vegansk lemon curd och tycker det är riktigt värt att göra. Testa gärna receptet nedan!

Vegansk lemon curd

Receptet - Så gör du:

Vegansk lemon curd

4.5/5 baserat på 2 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Detta är en otroligt god och enkel vegansk lemon curd som är härligt syrlig och söt, med en fin konsistens och perfekt balans mellan smakerna!
Förberedelser 10 minuter
Tillagning 10 minuter
Totalt 20 minuter
Portioner 10 portioner

Ingredienser
 

  • 2,5 dl osötad mandelmjölk eller osötad kokosmjölk
  • 1,25 dl färskpressad citronsaft
  • 1 msk citronskal
  • 2,5 dl strösocker
  • 2 msk majsstärkelse/maizena
  • 2 msk veganskt smör
  • ¼ tsk gurkmeja för färgen, valfritt
  • liten nypa salt, valfritt

Instruktioner

  • Tillsätt samtliga ingredienser till en liten kastrull och sätt på värmen på medelvärme. Vispa ofta om i kastrullen tills att blandningen tjocknar, cirka 5-10 minuter.
  • Lemon curden kommer att vara ganska tunn och rinnig medan den fortfarande är varm, vilket är helt okej, och du kan även servera den så direkt om så önskas. För en fylligare konsistens, kyl den i några timmar eller över natten.
  • Servera exemplevis med kex, scones, pannkakor, crepes, toast, våfflor, muffins eller som ett lager i en citronkaka.
  • Njut av din veganska lemon curd! Håller i kylen i upp till 5 dagar.
Måltid Efterrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Vegansk lemon curd

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar