Vegansk vispgrädde – Recept

5/5 baserat på 1 betyg

I denna artikel ger jag mitt bästa recept på vegansk vispgrädde!

Gör snabbt och enkelt en vegansk vispgrädde på kokosgrädde på burk! Denna veganska vispgrädde är faktiskt den bästa av alla typer av vegansk vispgrädde som jag någonsin har ätit!

Vispgrädde har så många användningsområden och när du är vegan eller mjölkfri kan du fråga dig vad som finns som alternativ! Denna vispade kokosgrädde är svaret!

Kokosgrädde på burk är bäst för att göra vegansk vispgrädde. Fullfet konserverad kokosmjölk fungerar också, men de bästa resultaten kommer i allmänhet att komma från att använda kokosgrädde.

I receptet kan man välja om man vill söta vispgrädden. Ska man servera den med en söt efterrätt, då behöver man inte söta din grädde! Annars kan man vilja söta den, det blir också jättegott!

Denna veganska vispgrädde kan också användas som topping på kakor, cupcakes eller veganska pajer, och är också jättegott till färska bär!

Vegansk vispgrädde

Receptet – Så gör du:

Vegansk vispgrädde

5/5 baserat på 1 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Gör snabbt och enkelt en vegansk vispgrädde på kokosgrädde på burk! Denna veganska vispgrädde är faktiskt den bästa av alla typer av vegansk vispgrädde som jag någonsin har ätit!
Förberedelser 10 minuter
Tillagning 10 minuter
Totalt 20 minuter
Portioner 4 portioner

Ingredienser
 

  • 400 ml (1 burk) kokosgrädde
  • 3 msk florsocker (valfritt)
  • 1 tsk vaniljextrakt eller vaniljsocker (valfritt)

Instruktioner

  • Placera burken med kokosgrädde i den kallaste delen av ditt kylskåp, och låt den stå där över natten.
  • Nästa dag, ta ut den och öppna den försiktigt. Skaka inte! Vad man kommer att se är att den krämiga delen har separerat sig från vattnet och stigit till toppen. Precis så vill vi ha det!
  • Häll upp den krämiga delen i en skål, och lämna vattendelen kvar i burken. Man kan använda vattnet i en smoothie eller slänga det, det blir jättegott!
  • Börja vispa den krämiga delen i en skål, helst med en elvisp. Börja med låg hastighet, och öka gradvis hastigheten tills konsistensen blir som vispgrädde. Ju krämigare konsistensen på grädden är när den tillsätts till skålen från burken, desto snabbare går det.
  • När man har en bra konsistens är den veganska vispgrädden färdig. Men! Nu kan man tillsätta lite florsocker och vanilj för en sötare vispgrädde. Tillsätt isåfall detta och vispa igen tills ingredienserna har blandats in.
  • Färdigt! Njut av din veganska vispgrädde! Godast att servera direkt, men förvara rester övertäckt i kylen.
Måltid Efterrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Vegansk vispgrädde

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)
Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar