Veganska raggmunkar – Recept

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på veganska raggmunkar!

Här kommer ett snabbt, enkelt och gott recept på veganska raggmunkar. Gör denna klassiska husmanskost på ett helt veganskt vis, med enkla ingredienser man oftast redan har hemma!

Dessa veganska raggmunkar kan man exempelvis servera med lingonsylt, vilket ger en svårslagen kombination. Det är också riktigt gott att steka lite svamp, exempelvis champinjoner, och servera till!

Kort sagt så älskar jag dessa veganska raggmunkar och tycker de är riktigt värda att göra. Testa gärna receptet nedan!

Veganska raggmunkar

Receptet – Så gör du:

Veganska raggmunkar

4.9/5 ( 82 röster )
Här kommer ett snabbt, enkelt och gott recept på veganska raggmunkar. Gör denna klassiska husmanskost på ett helt veganskt vis, med enkla ingredienser man oftast redan har hemma!
Förberedelser 10 minuter
Tillagning 10 minuter
Totalt 20 minuter
Portioner 4 portioner

Ingredienser
  

  • 6,5 dl havremjölk
  • 5 dl vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 kg (ca 10 potatisar) rå potatis, skalad och riven
  • rapsolja till stekning

Instruktioner

  • Skala och riv potatisen.
  • Blanda vetemjöl, bakpulver och salt i en bunke eller stor skål. 
  • Vispa ner havremjölken och rör ned den rivna potatisen.
  • Forma till och stek dina veganska raggmunkar i rapsolja tills de blivit lätt gyllene på båda sidorna.
  • Färdigt! Servera och njut av dina veganska raggmunkar tillsammans med dina favorittillbehör!
Nyckelord Veganska raggmunkar
Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Få våra senaste nyheter direkt till din e-post!

Prenumerera gratis på vårt nyhetsbrev och få de senaste artiklarna direkt till din e-post.

Vi delar givetvis aldrig din mejladress med någon annan.

Relaterade artiklar