I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på veganska raggmunkar!
Här kommer ett snabbt, enkelt och gott recept på veganska raggmunkar. Gör denna klassiska husmanskost på ett helt veganskt vis, med enkla ingredienser man oftast redan har hemma!
Veganska raggmunkar är en variant av den klassiska svenska rätten raggmunkar, som är gjorda utan animaliska produkter såsom ägg och mjölk. De görs genom att man blandar ingredienserna till en jämn smet, som sedan steks i en stekpanna. Veganska raggmunkar har en karaktäristisk konsistens som är både seg och krispig, och de har en mild och söt smak som passar bra till de flesta tillfällen.
De passar bra som en sidorätt eller som huvudnumret i en rätt, och de är en utmärkt källa till kolhydrater och näringsämnen. I allmänhet är veganska raggmunkar en uppskattad och omtyckt maträtt, som är värd att prova om du är vegan eller om du bara gillar krispiga och smakrika raggmunkar.
Dessa veganska raggmunkar kan man exempelvis servera med lingonsylt, vilket ger en svårslagen kombination. Det är också riktigt gott att steka lite svamp, exempelvis champinjoner, och servera till!
I allmänhet är veganska raggmunkar en väldigt mångsidig maträtt, som passar bra till de flesta tillfällen och som kan serveras tillsammans med en mängd olika saker. Kort sagt så älskar jag dessa veganska raggmunkar och tycker de är riktigt värda att göra. Testa gärna receptet nedan!
Receptet – Så gör du:
Veganska raggmunkar
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetIngredienser
- 6,5 dl havremjölk
- 5 dl vetemjöl
- 1 tsk salt
- 2 tsk bakpulver
- 1 kg (ca 10 potatisar) rå potatis, skalad och riven
- rapsolja till stekning
Instruktioner
- Skala och riv potatisen.
- Blanda vetemjöl, bakpulver och salt i en bunke eller stor skål.
- Vispa ner havremjölken och rör ned den rivna potatisen.
- Forma till och stek dina veganska raggmunkar i rapsolja tills de blivit lätt gyllene på båda sidorna.
- Färdigt! Servera och njut av dina veganska raggmunkar tillsammans med dina favorittillbehör!