Vegansk ugnspannkaka – Recept

5/5 baserat på 1 betyg

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på vegansk ugnspannkaka!

Detta är mitt bästa recept på vegansk ugnspannkaka med riktigt bra konsistens och en god smak. Perfekt att servera med exempelvis lite lingonsylt och alla dina andra favorittillbehör!

Denna veganska ugnspannkaka är alldeles magiskt god, exempelvis som brunch eller lättare lunch eller middag. Som tillbehör gillar jag lingonsylt, samt lite goda grönsaker tillsammans med lite tofu eller avokado.

Både smaken och konsistensen tycker jag blir riktigt bra. Låt smeten verkligen stå och ta till sig hela kvarten i receptet för att få bästa resultat. Använd dessutom rikligt med veganskt smör i steget precis innan gräddningen, det blir gott och vackert!

Vegansk ugnspannkaka

Receptet – Så gör du:

Vegansk ugnspannkaka

5/5 baserat på 1 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Detta är mitt bästa recept på vegansk ugnspannkaka med riktigt bra konsistens och en god smak. Perfekt att servera med exempelvis lite lingonsylt och alla dina andra favorittillbehör!
Förberedelser 20 minuter
Tillagning 30 minuter
Totalt 50 minuter
Portioner 4 personer

Ingredienser
 

  • 5,5 dl vetemjöl
  • 1,5 dl kikärtsmjöl
  • 1 msk bakpulver
  • 2 msk majsstärkelse
  • 1 nypa salt
  • 0,5 tsk gurkmeja
  • 8 dl sojamjölk
  • 2 dl sojayoghurt (naturell)
  • 1 dl kikärtsspad
  • veganskt smör

Instruktioner

  • Tillsätt vetemjöl, kikärtsmjöl, bakpulver, majsstärkelse, salt och gurkmeja till en skål och rör om för att blanda. Vispa ner sojamjölken, sojayoghurten, och kikärtsspadet med elvisp. Låt stå i rumstemperatur i 15 minuter så smeten får ta till sig ordentligt. Sätt under tiden ugnen 225°C.
  • Smörj en långpanna, cirka 30×40 cm (ungefärliga mått) och tillsätt smeten ner i pannan. Toppa med rikligt med veganskt smör över hela toppen på ugnspannkakan.
  • Grädda ugnspannkakan i mitten av ugnen på 225°C i cirka 25 minuter, tills ytan är gyllene.
  • Ta ut ur ugnen och låt svalna i rumstemperatur i formen i cirka 10 minuter innan servering.
  • Njut av din veganska ugnspannkaka!
Måltid Huvudrätt, Smårätter
Kök Svenskt, Veganskt
Nyckelord Vegansk ugnspannkaka

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar