Vegansk ugnspannkaka – Recept

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på vegansk ugnspannkaka!

Detta är mitt bästa recept på vegansk ugnspannkaka med riktigt bra konsistens och en god smak. Perfekt att servera med exempelvis lite lingonsylt och alla dina andra favorittillbehör!

Denna veganska ugnspannkaka är alldeles magiskt god, exempelvis som brunch eller lättare lunch eller middag. Som tillbehör gillar jag lingonsylt, samt lite goda grönsaker tillsammans med lite tofu eller avokado.

Både smaken och konsistensen tycker jag blir riktigt bra. Låt smeten verkligen stå och ta till sig hela kvarten i receptet för att få bästa resultat. Använd dessutom rikligt med veganskt smör i steget precis innan gräddningen, det blir gott och vackert!

Ingredienser (vegansk ugnspannkaka till 4 personer)

  • 5,5 dl vetemjöl
  • 1,5 dl kikärtsmjöl
  • 1 msk bakpulver
  • 2 msk majsstärkelse
  • 1 nypa salt
  • 0,5 tsk gurkmeja
  • 8 dl sojamjölk
  • 2 dl sojayoghurt (naturell)
  • 1 dl kikärtsspad
  • veganskt smör

Instruktioner

  1. Tillsätt vetemjöl, kikärtsmjöl, bakpulver, majsstärkelse, salt och gurkmeja till en skål och rör om för att blanda. Vispa ner sojamjölken, sojayoghurten, och kikärtsspadet med elvisp. Låt stå i rumstemperatur i 15 minuter så smeten får ta till sig ordentligt. Sätt under tiden ugnen 225°C.
  2. Smörj en långpanna, cirka 30×40 cm (ungefärliga mått) och tillsätt smeten ner i pannan. Toppa med rikligt med veganskt smör över hela toppen på ugnspannkakan.
  3. Grädda ugnspannkakan i mitten av ugnen på 225°C i cirka 25 minuter, tills ytan är gyllene.
  4. Ta ut ur ugnen och låt svalna i rumstemperatur i formen i cirka 10 minuter innan servering.
  5. Njut av din veganska ugnspannkaka!
Vegansk ugnspannkaka

Receptet – Så gör du:

Vegansk ugnspannkaka

4.9/5 ( 194 röster )
Detta är mitt bästa recept på vegansk ugnspannkaka med riktigt bra konsistens och en god smak. Perfekt att servera med exempelvis lite lingonsylt och alla dina andra favorittillbehör!
Förberedelser 20 minuter
Tillagning 30 minuter
Totalt 50 minuter
Portioner 4 personer

Ingredienser
  

  • 5,5 dl vetemjöl
  • 1,5 dl kikärtsmjöl
  • 1 msk bakpulver
  • 2 msk majsstärkelse
  • 1 nypa salt
  • 0,5 tsk gurkmeja
  • 8 dl sojamjölk
  • 2 dl sojayoghurt (naturell)
  • 1 dl kikärtsspad
  • veganskt smör

Instruktioner

  • Tillsätt vetemjöl, kikärtsmjöl, bakpulver, majsstärkelse, salt och gurkmeja till en skål och rör om för att blanda. Vispa ner sojamjölken, sojayoghurten, och kikärtsspadet med elvisp. Låt stå i rumstemperatur i 15 minuter så smeten får ta till sig ordentligt. Sätt under tiden ugnen 225°C.
  • Smörj en långpanna, cirka 30×40 cm (ungefärliga mått) och tillsätt smeten ner i pannan. Toppa med rikligt med veganskt smör över hela toppen på ugnspannkakan.
  • Grädda ugnspannkakan i mitten av ugnen på 225°C i cirka 25 minuter, tills ytan är gyllene.
  • Ta ut ur ugnen och låt svalna i rumstemperatur i formen i cirka 10 minuter innan servering.
  • Njut av din veganska ugnspannkaka!
Nyckelord Vegansk ugnspannkaka
Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Få våra senaste nyheter direkt till din e-post!

Prenumerera gratis på vårt nyhetsbrev och få de senaste artiklarna direkt till din e-post.

Vi delar givetvis aldrig din mejladress med någon annan.

Relaterade artiklar