I denna artikel ger jag mitt bästa recept på vegansk äggstanning.
Äggstanning används mycket i gratänger och pajer, och ingår som en del av fyllningen. Detta är ett veganskt recept på äggstanning.
Äggstanning innehåller vanligtvis ägg och mjölk. Söker man ett snabbt och enkelt sätt att ersätta ägg och mjölk för nästan vilket recept som helst, så är det enkelt att göra om man vet vad man ska använda. Oavsett om man vill ersätta ett ägg i bakningen, eller när man vill göra en hel paj, äggröra eller äggfri omelett.

Jag har lagat och bakat utan ägg och mjölk i ett tag, och genom många försök och misstag har jag funnit vilka äggersättningar som fungerar bäst och vilka som inte fungerar i varje typ av recept.
Nu till äggstanning. Jag har funnit att ett kikärtsmjöl är den bästa och mest mångsidiga äggersättningen. Kikärtsmjöl finns i den glutenfria delen av de flesta livsmedelsbutiker.
För mjölkersättning använder jag sojamjölk. Även om smaken inte kommer att vara exakt densamma, kommer den att vara nära.

Receptet - Så gör du:
Vegansk äggstanning
Ingredienser
- 6 msk kikärtsmjöl
- 6 msk vatten
- 3 tsk matolja
- 3 dl sojamjölk
- salt
- svartpeppar
Instruktioner
- Vispa ihop kikärtsmjöl, vatten och matolja i en skål.
- Tillsätt sojamjölken och vispa ihop.
- Smaka av med salt och svartpeppar.