Vegansk äggstanning – Recept

5/5 baserat på 4 betyg

I denna artikel ger jag mitt bästa recept på vegansk äggstanning.

Äggstanning används mycket i gratänger och pajer, och ingår som en del av fyllningen. Detta är ett veganskt recept på äggstanning.

Äggstanning innehåller vanligtvis ägg och mjölk. Söker man ett snabbt och enkelt sätt att ersätta ägg och mjölk för nästan vilket recept som helst, så är det enkelt att göra om man vet vad man ska använda. Oavsett om man vill ersätta ett ägg i bakningen, eller när man vill göra en hel paj, äggröra eller äggfri omelett.

vegansk äggstanning

Jag har lagat och bakat utan ägg och mjölk i ett tag, och genom många försök och misstag har jag funnit vilka äggersättningar som fungerar bäst och vilka som inte fungerar i varje typ av recept.

Nu till denna veganska äggstanning. Jag har funnit att ett kikärtsmjöl är den bästa och mest mångsidiga äggersättningen. Kikärtsmjöl finns i den glutenfria delen av de flesta livsmedelsbutiker.

För mjölkersättning använder jag sojamjölk. Även om smaken inte kommer att vara exakt densamma, kommer den att vara nära.

Receptet hittas här nedanför! Mängderna som de anges i receptet passar väl till en paj med diametern cirka 26 cm!

Vegansk äggstanning

Receptet – Så gör du:

Vegansk äggstanning

5/5 baserat på 4 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Detta är mitt favoritrecept på vegansk äggstanning! Mängderna som de anges i receptet passar väl till en paj med diametern cirka 26 cm!
Förberedelser 2 minuter
Tillagning 1 minute
Totalt 3 minuter
Portioner 1 sats

Ingredienser
 

  • 6 msk kikärtsmjöl
  • 6 msk vatten
  • 3 tsk matolja
  • 3 dl sojamjölk
  • salt
  • svartpeppar

Instruktioner

  • Vispa ihop kikärtsmjöl, vatten och matolja i en skål.
  • Tillsätt sojamjölken och vispa ihop.
  • Smaka av med salt och svartpeppar.
Måltid Sås
Kök Svenskt
Nyckelord Vegansk äggstanning

3 Kommentarer

  1. 5 stars
    Fantastiskt!
    Testade en ofta tillagad köttfärspaj på mina barnbarn som älskar den. Bytte ut äggstanningen och de kommenterade inte utan åt med förtjusning.
    Så det var inte det ”veganska” som jag sökte utan ersättning förr äggen pga allergi.

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar