Vegansk tårtbotten – Recept

5/5 baserat på 1 betyg

Idag vill jag dela med mig av ett recept på vegansk tårtbotten som alltid blir bra för mig!

Detta recept på vegansk tårtbotten blir otroligt gott och saftigt och det är enkelt att göra. Helt veganskt och riktigt härligt! Ger tre lager vegansk tårtbotten.

Denna veganska tårtbotten blir riktigt god och man tänker inte på att det är veganskt när man känner smaken och saftigheten.

När kakan är klar ur ugnen låter vi den svalna i formen och sedan är det bara att skära upp. Perfekt till olika veganska tårtor och kakor.

Vi ersätter ägget med aquafaba, vilket är kikärtsspad! Det blir riktigt bra och har precis samma funktion när det kommer till att hålla samman ingredienserna!

Att göra en vegansk tårtbotten enligt detta recept är riktigt praktiskt och går snabbt, och jag hoppas att du tycker om det!

För en vegansk tårtbotten som ger goda tårtor eller kakor, så kan jag varmt rekommendera detta recept. Det hittas precis här nedanför!

Vegansk tårtbotten

Receptet – Så gör du:

Vegansk tårtbotten

5/5 baserat på 1 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Detta recept på vegansk tårtbotten blir otroligt gott och saftigt och det är enkelt att göra. Helt veganskt och riktigt härligt! Ger tre lager vegansk tårtbotten.
Förberedelser 10 minuter
Tillagning 35 minuter
Totalt 45 minuter
Portioner 3 lager

Utrustning

Ingredienser
 

  • 3 dl strösocker
  • 1,5 dl aquafaba
  • 100 g veganskt smör
  • 4,5 dl vetemjöl
  • 3 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 st liten nypa salt
  • 1 dl sojamjölk

Instruktioner

  • Värm upp ugnen till 180°C. Smörj och bröa en springform med avtagbara kanter, cirka 22-24 cm i diameter.
  • I en skål, vispa ihop strösockret med aquafaban, så det blir ljust och pösigt.
  • Smält det veganska smöret på spisen eller i mikrovågsugn.
  • I en separat skål, blanda ihop ihop mjöl, bakpulver, vaniljsocker och salt. Tillsätt smöret och de torra ingredienserna samt sojamjölk till aquafaba-vispet. Blanda ihop allt men överblanda ej.
  • Tillsätt smeten till den smorda formen och grädda i mitten av ugnen vid 180°C i 35 minuter. Ett spett eller en sticka som sticks in i kakan ska komma ut degfri.
  • Ta ut ur ugnen men låt ligga kvar i formen, och låt svalna i formen. Ta sedan loss kanterna, och dela botten i 3 eller 2 lager. Färdigt!
Måltid Efterrätt
Kök Svenskt, Veganskt
Nyckelord Vegansk tårtbotten

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar