Veganska rödbetsbiffar – Recept

5/5 baserat på 2 betyg

I denna artikel går jag igenom mitt favoritrecept på enkla men veganska rödbetsbiffar.

Jag vet inte hur det är med er, men jag älskar allt som rör rödbetor och rödbetsbiffar! Rödbetor innehåller näringsämnen, en naturlig sötma och naturligtvis en underbar nyans. Biffar är å andra sidan är detta magiska koncept som aldrig har sinande kombinationer för att hålla dina smaklökar på tårna.

veganska rödbetsbiffar

Det som är fantastiskt med detta veganska recept är allt! Det är snabblagat, enkelt, prisvärt, näringspackat, har en naturlig sötma tack vare det naturliga sockret i både morötter och rödbetor, perfekt för alla årstider.

Biffarna är estetiskt tilltalande, och kan kastas på bröd för att vara mer mättande, och kan göras till mindre portioner för mer av en liten aptitretare.

Veganska rödbetsbiffar

Receptet - Så gör du:

Veganska rödbetsbiffar

5/5 baserat på 2 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Här är mitt enkla men riktigt goda recept på veganska rödbetsbiffar!
Förberedelser 5 minuter
Tillagning 25 minuter
Totalt 30 minuter
Portioner 4 biffar

Ingredienser
 

  • 1,5 msk olivolja eller rapsolja
  • 2 st vitlöksklyftor, krossade
  • ½ st gul lök, finhackad 
  • 3 st stora morötter, kokta, rivna
  • 2 st stora rödbetor, kokta, rivna
  • 2 msk äggersättare, lätt vispat
  • 1,25 dl mandelmjölk
  • 3 msk mjöl
  • ½ tsk bakpulver
  • 2 dl ströbröd
  • Salt och svartpeppar
  • 2 msk dill, hackad (valfritt)
  • 1 msk persilja, hackad (valfritt)

Sås

  • 2,5 dl vegansk yoghurt
  • 2 st vitlöksklyftor, krossade
  • 1 msk extra virgin olivolja
  • 2 msk hackade dillblad (jag har precis garnerat mina för estetikens skull, men att blanda in det kommer att öka smaken)

Instruktioner

  • Värm 1/2 matsked olja i en stor stekpanna och fräs löken försiktigt tills den är mjuk men inte brynt. Tillsätt vitlöken och stek i ytterligare två minuter. Ställ åt sidan i en stor skål.
  • Strimla de kokta morötterna och rödbetorna grovt med ett rivjärn. Släng i skålen. Du kan hoppa över att koka morötterna om du inte har något emot konsistensen, men jag föredrar en mjuk konsistens!
  • Blanda mandelmjölken med äggpulvret och lägg i skålen med de återstående ingredienserna och blanda väl. Gör såsen genom att blanda ihop alla ingredienser.
  • Hetta upp 1 matsked olja i en stekpanna. Stek biffarna på medelvärme tills en skorpa bildas på ena sidan, vänd sedan försiktigt varje och tillaga på den andra sidan igen tills en skorpa bildas. När skorpan bildats, minska värmen och låt koka i fyra till fem minuter på varje sida, eller tills grönsakerna är genomstekta.
  • Servera biffarna med yoghurtsåsen, strö över mer dill.
  • Njut!
Måltid Huvudrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Veganska rödbetsbiffar

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar