Vegansk vaniljsås – Recept

4.8/5 baserat på 5 betyg

I denna artikel ger jag mitt bästa recept på vegansk vaniljsås!

Här är en riktigt bra vegansk vaniljsås som är enkel, snabb, och riktigt krämig och god. En annan riktigt bra sak är att den blir färdig på bara 10 minuter!

Detta tycker jag är ett toppenbra recept på vegansk vaniljsås när man vill ha något snabb och enkelt till exempelvis en paj eller bakelse.

En annan riktigt bra sak med denna vegnaska vaniljsåsen är att den inte kräver några avancerade ingredienser vilket gör den ännu bättre och enklare att göra. Chansen att du redan har alla ingredienser hemma är stor.

Vi använder majsstärkelse till att få till en bra konsistens och gurkmeja till att få till lite härlig vaniljaktig färg. Man äter ju med ögonen också, som det heter!

Kort sagt älskar jag detta recept på vegansk vaniljsås och tycker den är riktigt värd att göra. Testa gärna receptet nedan!

Vegansk vaniljsås

Receptet – Så gör du:

Vegansk vaniljsås

4.8/5 baserat på 5 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Här är en riktigt bra vegansk vaniljsås som är enkel, snabb, och riktigt krämig och god. En annan riktigt bra sak är att den blir färdig på bara 10 minuter!
Förberedelser 5 minuter
Tillagning 5 minuter
Totalt 10 minuter
Portioner 6 portioner

Ingredienser
 

  • 5 dl växtbaserad mjölk (mandelmjöl, havremjölk, eller rismjölk)
  • 1 dl majsstärkelse
  • 0,8 dl strösocker
  • tsk gurkmeja
  • 1 tsk vaniljextrakt
  • rivet citronskal från 1/2 citron

Instruktioner

  • Tillsätt alla ingredienser till en kastrull, utan att står på värme. Rör om med en visp tills att blandningen är klumpfri.
  • Sätt kastrullen på medelvärme på spisen och rör om hela tiden  tills att såsen tjocknar till en krämig vaniljsås. Det kan ta mellan 2 till 5 minuter.
  • När du nästan har nått den konsistens du vill ha, ta av kastrullen från värmen och fortsätt röra i ytterligare en minut. Vaniljsåsen fortsätter att tjockna även när den inte står på värmen.
  • Njut av din veganska vaniljsås!
Måltid Efterrätt, Sås
Kök Svenskt
Nyckelord Vegansk vaniljsås

1 kommentar

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)
Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar