Veganska linsbiffar – Recept

5/5 baserat på 3 betyg

I denna artikel ger jag mitt bästa recept på veganska linsbiffar!

Dessa goda, hälsosamma veganska linsbiffar på röda linser innehåller enkla ingredienser, och är naturligt veganska, glutenfria, mjölkfria, och äggfria. De är dessutom klara på bara cirka 30 minuter!

Jag älskar verkligen dessa veganska linsbiffar! Visste du att linser har massor av hälsofördelar? De förbättrar matsmältningen, minskar risken för hjärtsjukdomar, och förbättrar matsmältningen, för att nämna några saker. Linser är rika på protein, och rika på järn, vilket gör detta till en riktigt bra ingrediens i en måltid!

Oavsett om du bara vill ha en vegansk linsbiff som del av en måltid, eller som hamburgerbiff, så är veganska linsbiffar riktigt mångsidiga och ett bra alternativ. De är verkligen packade med hälsosamt veganskt protein, vitaminer, mineraler och fibrer.

Dessa är lätt krispiga på utsidan, och mjuka på insidan. De har en utsökt nötaktig, jordnära smak som förstärks med en blandning av flera örter och kryddor. Det bästa av allt är att detta veganska linsrecept också är naturligt glutenfritt, mjölkfritt, och äggfritt!

Jag gör dessa veganska linsbiffar i stekpannan, men det ska också gå i airfryer eller ugn. Olika metoder ger olika krispighet, så testa dig gärna fram! I airfryer skulle jag pensla dem i ugn och tillaga på 180 grader Celsius i 20 minuter, med vändning halvvägs. I ugnen skulle jag laga dem i 30 minuter, och vända halvvägs, på 180 grader Celsius.

Jag vet att vissa av oss har lite svårt för koriander. Är det så, går det givetvis att hoppa över koriandern i receptet! Testa gärna att krydda och smaksätta linsbiffarna på ditt sätt!

Till de veganska linsbiffarna, varför inte göra en vegansk tzatziki, eller en av mina veganska dippsåser?

Förvaring

Kylskåp: Förvara de överblivna linsbiffarna i en lufttät behållare i kylen i upp till fem dagar.

Frys in: Lägg biffarna med ett lager bakplåtspapper mellan varje och frys in i en fryssäker påse/behållare i upp till en månad – tina i kylen innan de värms upp igen.

Uppvärmning: För att värma upp biffarna kan du göra det i en stekpanna eller i ugnen tills de är genomvärmda. Var dock försiktig så att du inte bränner dem.

Veganska linsbiffar

Receptet - Så gör du:

Veganska linsbiffar

5/5 baserat på 3 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Dessa goda, hälsosamma veganska linsbiffar på röda linser innehåller enkla ingredienser, och är naturligt veganska, glutenfria, mjölkfria, och äggfria.
Förberedelser 10 minuter
Tillagning 20 minuter
Totalt 30 minuter
Portioner 4 portioner

Ingredienser
 

 • 1,75 dl torra linser som blötlagts (De kommer att expandera, 1,75 dl torra röda linser blötlagda ger cirka 4 dl)
 • 2,5 dl avrunna kikärter
 • 1 dl tärnad gul lök
 • 2 msk hackad färsk koriander
 • ½ tsk salt
 • ½ tsk svartpeppar
 • en nypa spiskummin

Instruktioner

 • Blötlägg 1,75 dl linser i en skål vatten med ett par nypor salt (bara täck dem med vatten) i ett par timmar eller över natten.
 • När linserna har blötlagts färdigt och har absorberat vatten, häll av och tillsätt 2,5 dl av linserna i en matberedare eller mixerskål. Spara resten av de röda linserna hela till kommande steg.
 • Tillsätt även 2,5 dl avrunna kikärter, koriander och ingefära i matberedaren eller mixerskålen.
 • Mixa tills det är slätt och ös upp i en skål tillsammans med de hela röda linserna.
 • Tillsätt finhackad lök och kryddor och blanda väl med en sked. Smaka av blandningen för att se till att den är tillräckligt kryddad för din smak och tillsätt salt och peppar om det behövs.
 • Med händerna, forma dina veganska linsbiffar. Jag får oftast 8 stycken. Du kan få fler eller färre beroende på hur stora du gör dem.
 • Hetta upp ca 3 msk olja på medelhög värme i en stekpanna (jag använder kokosolja, men olivolja eller rapsolja blir lika bra).
 • När oljan är varm, lägg några av dina veganska linsbiffar i stekpannan.
 • Stek ca 5 minuter på varje sida eller tills de är gyllenbruna. Stek lika länge på båda sidor.
 • När de är färdiga, lägg på en tallrik klädd med hushållspapper.
 • Njut av dina veganska linsbiffar!
Måltid Huvudrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Veganska linsbiffar

Annons från HelloFresh SE

Välj din perfekta veckomeny

Med HelloFresh kan du sätta ihop din veckomeny precis som du vill - och byta recept när som helst. Välj fritt mellan 15 nya recept varje vecka och blanda svenska klassiker med internationella godbitar från världens kök.

Hellofresh

1 kommentar

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)
Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar