Vegansk yoghurt på 5 minuter – Recept

Inga betyg ännu.

Här kommer ett riktigt snabbt och härligt recept på vegansk yoghurt som alltid blir bra för mig!

Detta är det absolut bästa receptet på vegansk yoghurt! Så snabbt och enkelt. Tofu, cashewnötter, och frysta persikor mixas snabbt ihop och ger en krämigt len och god yoghurt. Servera med exempelvis lite granola eller bär!

Denna veganska yoghurt tar 5 minuter och göra och kan hålla i upp till 5 dagar i kylen. Perfekt till frukost och mellanmål. Det är så himla värt att göra receptet och man blir så positivt överraskad av resultatet.

Vegansk yoghurt brukar vara rätt så krånglig att göra, men inte denna. Ingredienserna mixas och det är klart! Jag kan ibland vilja tillsätta lite lönnsirap för extra sötma, men det är valfritt.

Fast tofu ger lite fastare yoghurt. Mjukare silkestofu ger lite mjukare yoghurt! Det är bara att använda det man har eller gå efter ens preferens.

Sammanfattningsvis så har jag testat flera olika veganska yoghurtar och denna tar priset som den bästa. Ingen bakteriekultur krävs heller, utan ingredienserna är väldigt enkla.

Med det sagt, testa gärna receptet nedan efter anvisningarna, så hoppas jag att ni ska tycka om det!

Vegansk yoghurt

Receptet – Så gör du:

Vegansk yoghurt på 5 minuter

Inga betyg ännu.

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Detta är för mig det absolut bästa receptet på vegansk yoghurt! Så snabbt och enkelt. Tofu, cashewnötter, och frysta persikor mixas snabbt ihop och ger en krämigt len och god yoghurt. Servera med exempelvis lite granola eller bär!
Förberedelser 2 minuter
Tillagning 3 minuter
Totalt 5 minuter
Portioner 4 portioner

Ingredienser
 

  • 5 dl frysta persikor, skivade eller tärnade
  • 1,25 dl cashewnötter
  • 300 g tofu
  • valfritt: 3 msk lönnsirap eller ljus sirap
  • valfritt: 1 msk citronsaft

Instruktioner

  • Mixa allt i mixer på hög effekt tills det är väldigt slätt.
  • Ät direkt eller förvara övertäckt i kylen i upp till 5 dagar!
  • Njut av din veganska yoghurt!
Måltid Frukost, Smårätter, Tilltugg
Kök Svenskt, Veganskt
Nyckelord Vegansk yoghurt, Vegansk yoghurt på 5 minuter

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar