Vegansk yoghurt på 5 minuter – Recept

Här kommer ett riktigt snabbt och härligt recept på vegansk yoghurt som alltid blir bra för mig!

Detta är det absolut bästa receptet på vegansk yoghurt! Så snabbt och enkelt. Tofu, cashewnötter, och frysta persikor mixas snabbt ihop och ger en krämigt len och god yoghurt. Servera med exempelvis lite granola eller bär!

Denna veganska yoghurt tar 5 minuter och göra och kan hålla i upp till 5 dagar i kylen. Perfekt till frukost och mellanmål. Det är så himla värt att göra receptet och man blir så positivt överraskad av resultatet.

Vegansk yoghurt brukar vara rätt så krånglig att göra, men inte denna. Ingredienserna mixas och det är klart! Jag kan ibland vilja tillsätta lite lönnsirap för extra sötma, men det är valfritt.

Fast tofu ger lite fastare yoghurt. Mjukare silkestofu ger lite mjukare yoghurt! Det är bara att använda det man har eller gå efter ens preferens.

Sammanfattningsvis så har jag testat flera olika veganska yoghurtar och denna tar priset som den bästa. Ingen bakteriekultur krävs heller, utan ingredienserna är väldigt enkla.

Med det sagt, testa gärna receptet nedan efter anvisningarna, så hoppas jag att ni ska tycka om det!

Vegansk yoghurt

Receptet – Så gör du:

Vegansk yoghurt på 5 minuter

4.9/5 ( 137 röster )
Detta är för mig det absolut bästa receptet på vegansk yoghurt! Så snabbt och enkelt. Tofu, cashewnötter, och frysta persikor mixas snabbt ihop och ger en krämigt len och god yoghurt. Servera med exempelvis lite granola eller bär!
Förberedelser 2 minuter
Tillagning 3 minuter
Totalt 5 minuter
Portioner 4 portioner

Ingredienser
  

  • 5 dl frysta persikor, skivade eller tärnade
  • 1,25 dl cashewnötter
  • 300 g tofu
  • valfritt: 3 msk lönnsirap eller ljus sirap
  • valfritt: 1 msk citronsaft

Instruktioner

  • Mixa allt i mixer på hög effekt tills det är väldigt slätt.
  • Ät direkt eller förvara övertäckt i kylen i upp till 5 dagar!
  • Njut av din veganska yoghurt!
Nyckelord Vegansk yoghurt, Vegansk yoghurt på 5 minuter
Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Få våra senaste nyheter direkt till din e-post!

Prenumerera gratis på vårt nyhetsbrev och få de senaste artiklarna direkt till din e-post.

Vi delar givetvis aldrig din mejladress med någon annan.

Relaterade artiklar