I denna artikel ger jag mitt bästa recept på veganska marshmallows!
Dessa veganska marshmallows kommer att förvåna dig! Enkla att göra, lätta och fluffiga, söta och goda. Det här är det överlägset bästa sättet att göra hemgjorda veganska marshmallows! Rosta dem över en lägereld, lägg dem i din varma choklad eller ät dem helt enkelt som de är för en söt upplevelse!

Äntligen har jag fulländat det veganska marshmallowreceptet som faktiskt fungerar!
Jag har provat många olika veganska marshmallowrecept genom åren, och de har alla misslyckats helt tills jag började göra dem på det här sättet!

För att göra en äkta vegansk marshmallow anpassade jag receptet för att göra det fastare och torka ut marshmallowsen något, så att de fick rätt konsistens.
Att växa upp med marshmallows var en av barndomens glädjeämnen, men att bli vegan innebar att marshmallows hade gelatin och därför inte var något vi skulle vilja äta. Nu kan du göra ditt eget veganska marshmallowrecept hemma.
Vanliga marshmallows innehåller gelatin som är en form av nedkokt fläskben, fetter och mer. Detta ämne används för att göra texturen av marshmallows. Veganer som ju inte konsumerar några animaliska produkter, måste använda något förutom gelatin för att göra marshmallows.
I detta recept används agar-agar för att göra våra veganska marshmallows, och det blir bra konsistens på marshmallowsen och ljuvligt gott!
Agar agar hittas faktiskt i de allra flesta större matbutikerna och är faktiskt väldigt värt att testa, speciellt om man är vegan. Jag skulle faktiskt vilja säga att det är värt att skaffa bara för att kunna göra detta goda recept!

Receptet – Så gör du:
Veganska marshmallows
Ingredienser
- 1,2 dl vätska från en burk kikärter
- ¼ tsk vinsten (cream of tartar)
- 2 msk vaniljextrakt
- 1,5 dl vatten
- 1 msk agar agar pulver (ej flingor)
- 250 g (3,5 dl) socker
- 60 g (1,2 dl) strösocker för att pudra
Instruktioner
Gör din form klar
- Pudra botten av en 24x24cm form med strösocker och ställ åt sidan.
Vispa upp vätskan från en burk kikärter
- Lägg vätskan från en burk kikärter i en bunke med vinstenen (Cream of tartar) och blanda på hög effekt med en mixer i 6 minuter eller tills den är mycket fluffig.
- Tillsätt lite vaniljextrakt och vispa i ytterligare 3 minuter tills det är vitt igen och det har bildats mycket styva toppar. (Du måste vispa din vätska från en burk kikärter i totalt minst 9 minuter.)
Gör din agar agar sirap
- Kombinera vatten och agar-agar pulver i en liten kastrull och låt koka upp.
- Koka upp vattnet och agar agar i 3 minuter under omrörning.
- Tillsätt socker och låt koka i ytterligare 3 minuter under konstant omrörning på medel-låg värme. (Var noga med att inte koka det för varmt, annars bränner eller karamelliserar du sockret.)
Blanda ihop allt
- Stäng av värmen och tillsätt den varma sockerblandningen i den vispade vätskan från en burk kikärter.
- Tillsätt denna blandning långsamt medan du vispar vätska från en burk kikärter med en mixer inställd på låg i cirka 30 sekunder. Detta gör att den fluffiga vita blandningen blir lite glänsande.
- Häll den snabbt i pannan som har pudrats med strösocker.
Kyl och torka dina marshmallows
- Pudra toppen av marshmallowsen med strösocker och låt stå och svalna i minst en timme.
- Skär i 3 centimeter stora rutor och pudra alla sidor med strösocker.
- Sätt ugnen på 70°C. När den når den temperaturen, stäng av den och ställ in dina tärningar av marshmallows i den varma ugnen i ungefär en timme för att torka ut lite.
- Njut!