Enkel nutellacheesecake – Recept

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på enkel nutellacheesecake!

Detta recept på nutellaceheesecake ger en rik och krämig dessert, perfekt till fikat eller till efter maten. Detta är ett snabbt och enkelt Nutella-recept som alla uppskattar! Vem kan motstå smaken av Nutella liksom?

Denna nutellacheesecake är rik och krämig, lätt och fluffig och fylld med de choklad- och Nutellasmaker alla älskar! Allt med detta recept är verkligen superenkelt och går snabbt att göra, och jag hoppas att du gillar det!

Resultatet blir ljuvligt gott och imponerar på andra, och denna nutellacheesecake går faktiskt väldigt snabbt att slänga ihop!

När man är riktigt sugen på något riktigt gott, och framförallt där magiska smaken av hasselnötskräm som nutella har, då tycker jag helt klart att man kan göra denna goda cheesecake. Testa gärna receptet nedan!

Enkel nutellacheesecake

Receptet – Så gör du:

Enkel nutellacheesecake

4.9/5 ( 228 röster )
Detta recept på nutellaceheesecake ger en rik och krämig dessert, perfekt till fikat eller till efter maten. Detta är ett snabbt och enkelt Nutella-recept som alla uppskattar! Vem kan motstå smaken av Nutella liksom?
Förberedelser 30 minuter
Tillagning 20 minuter
Totalt 50 minuter
Portioner 8 bitar

Ingredienser
  

Botten med digestive-kex

  • 75 g smör, smält
  • 3,5 dl krossade digestive-kex
  • 1 krm kanel

Fyllning

  • 480 g naturlig färskost, rumstempererad (exempelvis Philadelphia)
  • 2,5 dl vispgrädde
  • 2,5 dl strösocker
  • 1,25 dl nutella

Instruktioner

Botten

  • Sätt ugnen på 175°C.
  • I en mixer eller på annat sätt, exempelvis med en mortel, krossa digestivekexen till smulor.
  • Smält smöret i en kastrull eller i en skål i mikron.
  • Kombinera smör, digestive-smulor, och den valfria ingrediensen kanel och blanda väl.
  • Tryck ut blandningen ordentligt i en 22-23 centimeters springform.
  • Grädda vid 175°C i 8 minuter. Ta sedan ut ur ugnen och låt svalna, fortsätt med fyllningen under tiden med receptet nedan.

Cheesecake

  • Vispa grädden i en skål tills det bildas mjuka toppar. Sätt åt sidan.
  • I en separat skål, vispa färskosten, gärna med elvisp, tills det blir fluffigt. (Obs: Se till att din färskost är rumstempererad annars blir blandningen klumpig. Kan ställas i mikrovågsugn i 30-45 sekunder för att mjukna om det behövs.)
  • Tillsätt strösocker och Nutella till färskosten. Vispa igen tills det är fluffigt.
  • Vänd ner den vispade grädden i Nutellablandningen tills den blir ljus och fluffig.
  • Bred ut blandningen över digestivekexbotten, och låt kylas i kylen i 1 timme, eller tills den ska serveras.
  • Färdigt! Njut av din nutellacheesecake! Förvara rester i kylen. Håller sig god och fräsch i ett dygn efter att den lagats.
Nyckelord Enkel nutellacheesecake, Nutella cheesecake, Nutellacheesecake
Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Få våra senaste nyheter direkt till din e-post!

Prenumerera gratis på vårt nyhetsbrev och få de senaste artiklarna direkt till din e-post.

Vi delar givetvis aldrig din mejladress med någon annan.

Relaterade artiklar