Gammaldags kanelkaka – Recept

4/5 baserat på 1 betyg

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på gammaldags kanelkaka!

Detta är en ljuvlig kanelkaka som passar perfekt till fikat, kaffet eller till efterrätten. En klassisk smak som alla känner igen och uppskattar, med fin luftig konsistens!

I denna kanelkaka gifter sig smakerna på ett alldeles perfekt sätt, och den fungerar när som helst på året, till sommarfikat såväl som till höst- eller vinterthé!

Många känner igen denna kanelkaka som görs på gammaldags vis. Det tycker jag är trevligt, och därför är den så himla härlig att bjuda på.

För en tidlös kaka som fungerar i alla tider året om, så kan jag varmt rekommendera att man gör denna goda kaka. Rolig och enkel att baka dessutom!

Gammaldags kanelkaka

Receptet - Så gör du:

Gammaldags kanelkaka

4/5 baserat på 1 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Detta är en ljuvlig kanelkaka som passar perfekt till fikat, kaffet eller till efterrätten. En klassisk smak som alla känner igen och uppskattar, med fin saftig och luftig konsistens!
Förberedelser 10 minuter
Tillagning 30 minuter
Totalt 40 minuter
Portioner 1 kaka

Ingredienser
 

  • 100 g smör
  • 2 dl strösocker
  • 3 st ägg
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 msk mald kanel

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 180°C. Smörj och bröa en ugnsform och ställ åt sidan, det får gärna springform.
  • Vispa smör och socker ljust och pösigt, gärna med elvisp. Tillsätt äggen, ett i taget och rör om efter varje ägg så ägget blandas in i smeten.
  • Tillsätt vetemjölet och bakpulver tillsammans med kanelen. Rör om.
  • Häll ner smeten i ugnsformen. Grädda kakan i nedre tredjedelen i ugnen på 180°C i cirka 30-35 minuter. Testa gärna genom att sticka ner ett spett i kakan, det ska hålla sig degfritt när kakan är färdiggräddad.
  • Ta ut kakan ur ugnen och låt svalna i formen innan den stjälps upp.
  • Njut av din gammaldags kanelkaka!
Måltid Efterrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Gammaldags kanelkaka, Kanelkaka

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar