Knäckig bananpaj – Recept

4.7/5 baserat på 7 betyg

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på knäckig bananpaj!

Jag är fullständigt kär i denna knäckiga bananpaj. Den är både enkel och snabb att göra, och smakar fullständigt ljuvligt, med härligt knäckig yta!

Denna knäckiga bananpaj är otroligt trevlig att bjuda på, gärna med vaniljglass, och den imponerar på alla som får smaka på den. Det är en favorit som dessert eller till fikat hos oss.

Att den går snabbt att göra är givetvis en fördel, och så är det så kul med just en paj på bananer. Välj gärna bananer åt det lite mognare hållet till detta recept.

Allt med detta recept på knäckig bananpaj är superenkelt att göra och jag hoppas att du gillar det!

Knäckig bananpaj

Receptet – Så gör du:

Knäckig bananpaj

4.7/5 baserat på 7 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Jag är fullständigt kär i denna knäckiga bananpaj. Den är både enkel och snabb att göra, och smakar fullständigt ljuvligt, med härligt knäckig yta!
Förberedelser 10 minuter
Tillagning 15 minuter
Totalt 25 minuter
Portioner 1 paj

Ingredienser
 

  • 4 st bananer, mognade
  • ½ dl ljus sirap
  • 1 dl strösocker
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 100 g osaltat smör, tärnat och rumstempererat
  • 1 st liten nypa salt

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 200°C.
  • Smörj en rund pajform. Skiva bananerna och täck botten av pajformen med dem.
  • Blanda ihop alla de andra ingredienserna i en skål så det är en jämn, slät massa och täck över bananerna i formen med massan.
  • Grädda pajen i mitten av ugnen på 200°C i ca 15 minuter, tills den fått en gyllenbrun färg.
  • Ta ut ur ugnen och låt svalna lite. Servera, gärna med vaniljglass!
Måltid Efterrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Knäckig bananpaj

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar