Go Back
+ servings
Knäckig bananpaj

Receptet - Så gör du:

Knäckig bananpaj

4.7/5 baserat på 7 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Jag är fullständigt kär i denna knäckiga bananpaj. Den är både enkel och snabb att göra, och smakar fullständigt ljuvligt, med härligt knäckig yta!
Förberedelser 10 minuter
Tillagning 15 minuter
Totalt 25 minuter
Portioner 1 paj

Ingredienser
 

  • 4 st bananer, mognade
  • ½ dl ljus sirap
  • 1 dl strösocker
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 100 g osaltat smör, tärnat och rumstempererat
  • 1 st liten nypa salt

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 200°C.
  • Smörj en rund pajform. Skiva bananerna och täck botten av pajformen med dem.
  • Blanda ihop alla de andra ingredienserna i en skål så det är en jämn, slät massa och täck över bananerna i formen med massan.
  • Grädda pajen i mitten av ugnen på 200°C i ca 15 minuter, tills den fått en gyllenbrun färg.
  • Ta ut ur ugnen och låt svalna lite. Servera, gärna med vaniljglass!
Måltid Efterrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Knäckig bananpaj