Önskedrömmar – Recept

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på önskedrömmar. Detta recept på önskedrömmar ger spröda och luftiga småkakor med smak av vanilj. De liksom smälter i munnen!

Dessa önskedrömmar äts bäst färska, men går att förvara i en glasburk i några dagar.

Önskedrömmar är en klassisk kaka som kan ingå i en mix av olika sorters kakor. Passar förträffligt till kaffe eller saft till fikat och älskas av alla!

Önskedrömmar är spröda och lätta som moln. Man använder en ingrediens som heter hjorthornssalt för detta, och inte bakpulver. Hittas i kryddhyllan i matbutik.

Önskedrömmar

Receptet – Så gör du:

Önskedrömmar

Inga betyg ännu.

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Detta recept på önskedrömmar ger spröda och luftiga småkakor med smak av vanilj. De liksom smälter i munnen!
Förberedelser 10 minuter
Tillagning 15 minuter
Totalt 25 minuter
Portioner 40 kakor

Ingredienser
 

  • 150 g smör
  • 4,5 dl strösocker
  • 1,5 dl mat- eller rapsolja
  • 3 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk hjorthornssalt
  • 4,5 dl vetemjöl

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 150 grader.
  • Vispa smör, socker och vaniljsocker så det blir luftigt och fluffigt. 
  • Tillsätt matoljan till blandningen.
  • I en annan skål, blanda vetemjölet och hjorthornssaltet, och vänd sedan ner det i smörsmeten.
  • Klä en eller flera plåtar med bakplåtspapper.
  • Klicka ut önskedröms-degen på plåtarna med bakplåtspapper. Se till så att kakorna har ungefär 2 cm avstånd mellan varandra. Ungefär en halv matsked per kaka ger bra storlek.
  • Grädda mitt i ugnen i ungefär 15 minuter. Kakorna ska växa i storlek men inte få någon gyllenbrun färg.
  • Ta (försiktigt) ut önskedrömmarna och låt svalna helt medan de ligger på plåten på en plan yta. De är nämligen väldigt sköra och kan annars gå sönder.
Måltid Efterrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Önskedrömmar

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar