Marängtårta med vaniljkräm – Recept

4.8/5 baserat på 5 betyg

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på marängtårta med vaniljkräm!

Jag är fullständigt kär i detta recept på marängtårta med vaniljkräm! Detta är en tjusig tårta som verkligen smakar otroligt gott och som är mycket vacker för ögat!

Denna marängtårta med vaniljkräm är riktigt ljuvlig till fikat eller exempelvis kaffet, men även till helgen och till mer festliga och högtidliga stunder.

Toppa din marängtårta med dina favoritbär. Jag gillar jordgubbar för den där somriga smaken, men även exempelvis hallon eller blåbär är riktigt gott.

För en riktigt god tårta som alltid levererar goda smaker och som inte är så svår att göra som man tror, ge gärna detta recept ett försök. Jag kan varmt rekommendera det!

Marängtårta med vaniljkräm

Receptet - Så gör du:

Marängtårta med vaniljkräm

4.8/5 baserat på 5 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Jag är fullständigt kär i detta recept på marängtårta med vaniljkräm! Detta är en tjusig tårta som verkligen smakar otroligt gott och som är mycket vacker för ögat!
Förberedelser 15 minuter
Tillagning 25 minuter
Totalt 40 minuter
Portioner 6 portioner

Ingredienser
 

Marängbotten (ger 2 st bottnar)

  • 6 st äggvitor
  • 2,5 dl strösocker

Vaniljkräm

  • 3 st äggulor
  • 1 dl strösocker
  • 2 dl vispgrädde
  • 4 tsk vaniljsocker
  • 2 dl mjölk

Övriga ingredienser

  • 5 dl vispgrädde
  • jordgubbar

Instruktioner

  • Marängbottnen: Sätt ugnen på 100°C. I en skål eller bunke, vispa äggvitorna till ett hårt skum, gärna med elvisp. Tillsätt strösockret lite åt gången medan vispandet fortsätter.
  • Klä två plåtar med bakplåtspapper. Bred ut två runda skivor av marängblandningen, ett på varje bakplåtspapper. Grädda i ugnen på 100°C i cirka 90 minuter.
  • Vaniljkrämen: Vispa äggulor och socker i en ren skål. I en kastrull på spisen, värm upp en blandning av grädde, mjölk och vaniljsocker. Så fort det börjar koka, stäng av värmen och låt stå i 5 minuter.
  • Blanda äggsmeten och gräddblandningen så det tjocknar. Ställ in i kylskåp i minst 4 timmar.
  • Montering: På första marängskivan, bred ut ett lager vaniljkräm, och ett lager vispad grädde ovanpå. Montera sedan den andra marängbotten ovanpå och bred ut ett till lager vaniljkräm.
  • Toppa med vispad grädde och generöst med jordgubbar.
  • Servera och njut!
Måltid Efterrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Marängtårta med vaniljkräm

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar