I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på marängtårta med vaniljkräm!
Jag är fullständigt kär i detta recept på marängtårta med vaniljkräm! Detta är en tjusig tårta som verkligen smakar otroligt gott och som är mycket vacker för ögat!
Denna marängtårta med vaniljkräm är riktigt ljuvlig till fikat eller exempelvis kaffet, men även till helgen och till mer festliga och högtidliga stunder.
Toppa din marängtårta med dina favoritbär. Jag gillar jordgubbar för den där somriga smaken, men även exempelvis hallon eller blåbär är riktigt gott.
För en riktigt god tårta som alltid levererar goda smaker och som inte är så svår att göra som man tror, ge gärna detta recept ett försök. Jag kan varmt rekommendera det!
Receptet - Så gör du:
Marängtårta med vaniljkräm
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetIngredienser
Marängbotten (ger 2 st bottnar)
- 6 st äggvitor
- 2,5 dl strösocker
Vaniljkräm
- 3 st äggulor
- 1 dl strösocker
- 2 dl vispgrädde
- 4 tsk vaniljsocker
- 2 dl mjölk
Övriga ingredienser
- 5 dl vispgrädde
- jordgubbar
Instruktioner
- Marängbottnen: Sätt ugnen på 100°C. I en skål eller bunke, vispa äggvitorna till ett hårt skum, gärna med elvisp. Tillsätt strösockret lite åt gången medan vispandet fortsätter.
- Klä två plåtar med bakplåtspapper. Bred ut två runda skivor av marängblandningen, ett på varje bakplåtspapper. Grädda i ugnen på 100°C i cirka 90 minuter.
- Vaniljkrämen: Vispa äggulor och socker i en ren skål. I en kastrull på spisen, värm upp en blandning av grädde, mjölk och vaniljsocker. Så fort det börjar koka, stäng av värmen och låt stå i 5 minuter.
- Blanda äggsmeten och gräddblandningen så det tjocknar. Ställ in i kylskåp i minst 4 timmar.
- Montering: På första marängskivan, bred ut ett lager vaniljkräm, och ett lager vispad grädde ovanpå. Montera sedan den andra marängbotten ovanpå och bred ut ett till lager vaniljkräm.
- Toppa med vispad grädde och generöst med jordgubbar.
- Servera och njut!