Go Back
+ servings
Marängtårta med vaniljkräm

Receptet - Så gör du:

Marängtårta med vaniljkräm

4.8/5 baserat på 5 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Jag är fullständigt kär i detta recept på marängtårta med vaniljkräm! Detta är en tjusig tårta som verkligen smakar otroligt gott och som är mycket vacker för ögat!
Förberedelser 15 minuter
Tillagning 25 minuter
Totalt 40 minuter
Portioner 6 portioner

Ingredienser
 

Marängbotten (ger 2 st bottnar)

  • 6 st äggvitor
  • 2,5 dl strösocker

Vaniljkräm

  • 3 st äggulor
  • 1 dl strösocker
  • 2 dl vispgrädde
  • 4 tsk vaniljsocker
  • 2 dl mjölk

Övriga ingredienser

  • 5 dl vispgrädde
  • jordgubbar

Instruktioner

  • Marängbottnen: Sätt ugnen på 100°C. I en skål eller bunke, vispa äggvitorna till ett hårt skum, gärna med elvisp. Tillsätt strösockret lite åt gången medan vispandet fortsätter.
  • Klä två plåtar med bakplåtspapper. Bred ut två runda skivor av marängblandningen, ett på varje bakplåtspapper. Grädda i ugnen på 100°C i cirka 90 minuter.
  • Vaniljkrämen: Vispa äggulor och socker i en ren skål. I en kastrull på spisen, värm upp en blandning av grädde, mjölk och vaniljsocker. Så fort det börjar koka, stäng av värmen och låt stå i 5 minuter.
  • Blanda äggsmeten och gräddblandningen så det tjocknar. Ställ in i kylskåp i minst 4 timmar.
  • Montering: På första marängskivan, bred ut ett lager vaniljkräm, och ett lager vispad grädde ovanpå. Montera sedan den andra marängbotten ovanpå och bred ut ett till lager vaniljkräm.
  • Toppa med vispad grädde och generöst med jordgubbar.
  • Servera och njut!
Måltid Efterrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Marängtårta med vaniljkräm