Jag är fullständigt kär i detta recept på marängtårta med vaniljkräm! Detta är en tjusig tårta som verkligen smakar otroligt gott och som är mycket vacker för ögat!
Förberedelser 15 minuterminuter
Tillagning 25 minuterminuter
Totalt 40 minuterminuter
Portioner 6portioner
Ingredienser
Marängbotten (ger 2 st bottnar)
6stäggvitor
2,5dlströsocker
Vaniljkräm
3stäggulor
1dlströsocker
2dlvispgrädde
4tskvaniljsocker
2dlmjölk
Övriga ingredienser
5dlvispgrädde
jordgubbar
Instruktioner
Marängbottnen: Sätt ugnen på 100°C. I en skål eller bunke, vispa äggvitorna till ett hårt skum, gärna med elvisp. Tillsätt strösockret lite åt gången medan vispandet fortsätter.
Klä två plåtar med bakplåtspapper. Bred ut två runda skivor av marängblandningen, ett på varje bakplåtspapper. Grädda i ugnen på 100°C i cirka 90 minuter.
Vaniljkrämen: Vispa äggulor och socker i en ren skål. I en kastrull på spisen, värm upp en blandning av grädde, mjölk och vaniljsocker. Så fort det börjar koka, stäng av värmen och låt stå i 5 minuter.
Blanda äggsmeten och gräddblandningen så det tjocknar. Ställ in i kylskåp i minst 4 timmar.
Montering: På första marängskivan, bred ut ett lager vaniljkräm, och ett lager vispad grädde ovanpå. Montera sedan den andra marängbotten ovanpå och bred ut ett till lager vaniljkräm.
Toppa med vispad grädde och generöst med jordgubbar.