Världens godaste mjuka kaka – Recept

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på världens godaste mjuka kaka!

Denna kaka är för mig världens godaste mjuka kaka. Härlig smak och perfekt till fikat eller théet, och dessutom snabb, enkel och smidig att göra!

Världens godaste mjuka kaka för mig är smaksatt med citron och mandel, perfekt för thé eller fikat. Detta recept på mjuk kaka är väldigt populärt i England och det var där jag för första gången smakade den.

Så härligt mjuk i konsistensen och fin och balanserad i smaken, den perfekta mjuka kakan.

Kort sagt så älskar jag detta recept på världens godaste mjuka kaka och tycker det är riktigt värt att göra. Testa gärna receptet nedan!

Världens godaste mjuka kaka

Receptet – Så gör du:

Världens godaste mjuka kaka

4.9/5 ( 157 röster )
Denna kaka är för mig världens godaste mjuka kaka. Härlig smak och perfekt till fikat eller théet, och dessutom snabb, enkel och smidig att göra!
Förberedelser 20 minuter
Tillagning 40 minuter
Totalt 1 t
Portioner 8 skivor

Ingredienser
  

  • 175 g rumstempererat smör
  • 2 dl strösocker
  • 3 st ägg
  • rivet skal av 1 citron
  • några droppar vaniljextrakt
  • 3 dl vetemjöl
  • 2,5 tsk bakpulver
  • 50 g mald mandel

Instruktioner

  • Värm ugnen till 170°C. Klä en brödform som kan hålla cirka 1,5 liter med bakplåtspapper.
  • Vispa rumstempererat smör och strösocker med en elvisp tills det blir ljust och krämigt. Vispa sedan i äggen ett i taget. Tillsätt rivet citronskal och vaniljextrakt.
  • Vispa i vetemjöl och mald mandel tills du har en tjock smet. Smeten ska vara så rinnig att den rinner av en träslev. Om den är för tjock blanda i en skvätt mjölk.
  • Häll smeten i formen och släta till ovansidan.
  • Grädda i 50-60 minuter i mitten av ugnen på 170°C.
  • Ta ut ur ugnen och låt svalna i 15 minuter och ta sedan ur formen, dra bort papperet och låt svalna helt innan du skär upp kakan. Sikta eventuellt på florsocker ovanpå.
  • Njut av världens godaste mjuka kaka! Håller sig fräsch i en lufttät behållare i tre dagar.
Nyckelord Världens godaste mjuka kaka

 

 

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Få våra senaste nyheter direkt till din e-post!

Prenumerera gratis på vårt nyhetsbrev och få de senaste artiklarna direkt till din e-post.

Vi delar givetvis aldrig din mejladress med någon annan.

Relaterade artiklar